5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Selin izleri siliniyor

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde dün yaşanan selin izleri siliniyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aşırı yağışların etkili olduğu Beşikdüzü ilçesini ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Aşırı yağışlar nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Beşikdüzü'nde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, ilçede selin etkilerini silmeye çalışan belediye personellerine tatlı ikram edip çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis Uzun ve belde belediye başkanları ile gezerek iş yerleri hasar gören esnafa "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu selden zarar gören esnafın maddi zararlarının karşılanması için gerekli girişimlerim ve görüşmelerin yapıldığını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu oluşturulacak komisyon ile maddi hasarların tespit edileceğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın bilgileri dahilinde ve imkanlar ölçüsünde maddi zararların karşılanmasına çalışılacağını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu su baskınlarının meydana geldiği andan itibaren Trabzon Belediyesi'nin Beşikdüzülüler'in yardımına koştuğunu kaydederek, "Ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını sürdürerek su baskını olan işyeri, sokak ve caddelerin tümünü eski haline getirmiş olacak. Burada fedakarca çalışan Trabzon Belediyesi, Beşikdüzü Belediyesi, Tirebolu Belediyesi, Araklı Belediyesi ve çevre belediye personeline teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin bölgemizin insanının nasıl bir ve beraber tek yürek olduğunu göstermesi açısından önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve milletvekillerinin geçmiş olsun dileklerini de Beşikdüzü halkına ileten Başkan Gümrükçüoüğlu su baskının etkilerini ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışan bütün ekiplere teşekkür etti.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun ise su baskının olduğu andan itibaren tüm imkanları seferber ederek Beşikdüzülülerin yardımına koşan Başkan Gümrükçüoğlu ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

Öte yandan Trabzon Belediyesi 30 iş makinesi ve 75 personel ile dünden bugün sabaha kadar sürdürdüğü çalışmalarla birlikte selin izlerinin silinmesi için yoğun çaba sarfetti. Dün sabah çamurlarla kaplı olan yol bu sabaha kadar Trabzon Belediyesi'nin yıkama araçları ile baştan aşağıya yıkandı.

Beşikdüzü'nde hayatın normale dönmesi için gece boyu ve bugün çalışmalarını aralıksız sürdüren Trabzon Belediye ekipleri vatandaşlardan takdir topladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2012 Çarşamba 18:56:49
Güncelleme :11 Ekim 2012 Perşembe 18:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?