4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Selin yaraları sarılıyor

Trabzon'da son birkaç gündür etkili olan sağanak yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanların ardından vatandaşlar ev ve işyerlerini temizlerken dere yatakları da iş makinalarıyla tahkim ediliyor. 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son 3 gündür Rize'den Samsun'a kadar olan alanda etkili olan sağanak yağışların yol açtığı sel ve heyelanların yaraları sarılmaya çalışılıyor. Trabzon'un sel ve heyelandan etkilenen Sürmene, Of ve Çaykara İlçeleri'nde de çalışmalar sürüyor. Felaketten en çok etkilenen Of İlçesi'ne bağlı Cumapazarı Beldesi'nde vatandaşlar ev ve işyerlerini kendi imkanlarıyla temizlerken, yıkılan yollar ve dere yatakları da iş makinalarıyla tahkim ediliyor. Belde merkezinden geçen ve Çaykara İlçesi ile ilçeye bağlı Uzungöl Beldesi'ne ulaşımı sağlayan karayolu iş makinalarıyla çamurdan temizlenirken ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor. Selin getirdiği toprak altında kalan Cumapazarı Belediyesi'ne ait araçların da kurtarılması çalışmaları sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, bugün beldede inceleme yaparak yetkililerden oluşan hasar hakkında bilgi aldı. Sel ve heyelanların Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kaderi olduğunu söyleyen Erdöl, yapılacak en mantıklı şeyin tedbirli davranarak dere yataklarına yerleşim yapılmaması olduğunu söyledi. Trabzon'da can kaybı yaşanmamasının kendileri açısından en büyük teselli olduğunu da kaydeden Erdöl, devletin vatandaşın yanında olduğunu ve gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. Hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini belirten Erdöl, oluşan hasar hakkında kesin rakamın ilerleyen günlerde açıklanacağını ifade etti. 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan rüzgar ve fırtınanın yarın da bölgenin güneyinden saatte 50 ila 70 kilometre hızla esmesinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada, rüzgar ve fırtınanın salı ve çarşamba günü de etkili olacağına dikkat çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgililer uyarıldı. 
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 09:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?