4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Selzedelere Trabzon'dan yardım

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan selin ardından, Trabzon'dan ilk yardımlar bölgeye gönderilmeye başlandı. 

Trabzon Valiliği ile Kızılay'ın ortaklaşa başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Umut Işığı Derneği 10 koliden oluşan giysi yardımını Kızılay yetkililerine teslim etti. Umut Işığı Derneği Başkanı Kamil Büyükdağ tarafından Kızılay Trabzon Şube Başkanı Niyazi Sürmen'e yardım kolileri teslim edilirken, Sürmen Trabzon'da başlatılan yardım kampanyasının sürdüğünü ve ilk teslimleri Umut Işığı Derneği'nden aldıklarını söyledi. 

Ziraat Bankası Trabzon Şubesi'nde nakdi yardımları da kabul ettiklerini ifade eden Sürmen, "Ayrıca camilerde de sel bölgesine yardım toplayacağız. 15 gün sonra oluşturacak olduğumuz yardım TIR'ları ile birlikle sel bölgesine giderek orada bulunan vatandaşlarımıza yardımları ulaştıracağız. Trabzon halkına sel bölgesine yapılan yardımlara göstermiş oldukları ilgiden ötürü de teşekkür ediyoruz" dedi. 

Umut Işığı Derneği Başkanı Kamil Büyükdağ ise selin Karadeniz Bölgesi'nin kaderi olduğunu belirterek, "Bizim her yıl karşılaştığımız durumla bu kez Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız karşı karşıya kaldı. Bizim yaşadığımız acıları yaşayan bu insanlara da ilk yardım elini bizim uzatmamız gerekirdi. Biz de bunu yaptık. 10 koli hiç giyilmemiş kıyafetleri sel bölgesine gönderiyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 18:40:35
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 18:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?