5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Şener mağlubiyeti değerlendirdi

Turkcell Süper Lig'nin 2. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Diyarbakırspor'a 2-1 yenilirken, taraftarlarının büyük tepkini topladı.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ligin başında böyle sonuçların yaşanabileceğini belirterek, "Ligin başında olur böyle şeyler. Her takım yaşar. Bu maçı unutup Avrupa kupası maçına hazırlanmamız lazım. Bu sonucu beklemiyordum. Ligin başında böyle bir sonuç hoş değil. Bu köprünün altından daha çok sular geçer. Transfer yapıp yapmayacağımızı hocayla konuşmam lazım. Çok çabuk bir şekilde bir an önce konuşmamız lazım" diye konuştu

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer de Trabzonspor karşısında böyle bir sonuç almayı beklemediklerini ifade ederek, "Biz beraberliğe razıydık. Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Ancak galibiyet aldık. Biraz da şans bizden yanaydı. Sıfırdan bir takım yaptık. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.
Trabzonspor Teknik Dirketörü Hugo Broos da düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırspor karşısında mutlak galibiyet beklediklerini belirterek, "Bugün ben de dahil tüm Trabzon buradan galibiyetle ayrılmayı umuyordu ama kazanamadık. Karşımızda iyi organize olmuş bir takım vardı ama iyi organize olamadık. Sivas'ta gösterdiğimiz direnci gösteremedik. Bunun sebebini şu anda bilmiyorum, araştıracağım. Diyarbakırspor hep birlikte topun arkasına geçip birlikte savunma yaptı, bizim düzenimizi böyle bozdu" şeklinde konuştu.

Broos, bir soru üzerine, "Bugün kaybetmemizin nedeni Song'un olmayışı değil tabii ki. Giray da iyi oynadı ve bir gol attı. Hafta boyu sakatlıklar ve hastalıklarla uğraştık. Tüm bu sakatlar ve hastalarla bugüne geldiğimizde sınırlı bir kadro vardı elimizde ve en iyi malzemeyi sahaya sürdük. Tüm hastalar ve sakatlar geri döndüğünde ideal kadromuza kavuşacağız. Ligi götürme konusunda da bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum" diye konuştu.

Belçikalı teknik adam, yeni transfer Gabriç konusunda ise, "Gabriç maçtan bir saat önce ishal oldu. Yine de kendisini denemek için oynamak istedi. Ama ısınmaya çıktıktan sonra gerçekten oynayacak durumu olmadığını gördük. Niyetim onunla başlamaktı ama nihayetinde onu hastaneye kaldırmak zorunda kaldık" ifadesini kullandı.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise Trabzonspor'u önce durdurup sonra mağlup ettiklerini kaydederek "Trabzon gibi önemli deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için çok sevinçliyiz. Ama sevinci fazla yaşamamak lazım. Bunu çok hatırlattım oyuncularımıza. Futbolda bugün unutuluyor, yarına bakılıyor. Türkiye'de bir takım iyi sonuç alınca futbolcuların ayakları bir hafta yere basmıyor. Bunu gidermeye çalışacağız. Trabzon'u bugün durdurduk ve kazandık.

Trabzonspor'un kenar oyuncuları içeriye girince çok tehlikeli oluyor. Bu maça şu anlamda seviniyorum; biz galip gelebileceğimizi söylüyorduk ama bazıları inançlı bakmıyordu. Bu sonuç onların daha da inanarak ileriye bakabilmesini sağlayacak. Bütün takımların hazırlık dönemlerini bitirdiği zaman bizim ancak 13 kişilik kadromuz vardı. Yönetim kuruluyla beraber gece 4'e kadar yatmadık ama bir takım oluşturduk. Şu anda tam takım değiliz ama daha iyi bir takım olacağız. Hazırlık maçı da hiç oynayamadık" diye konuştu.

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Giray Kaçar da haketmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyleyerek, "Haketmediğimiz bir mağlubiyet aldığımız düşünüyorum. İlk yarı iyi futbol oynadık. Her şey istediğimiz gibi gidiyordu. İkinci yarı çok kötü oynadık. İki kere kalemize gelen rakibimiz galip geldi. Camiamızdan özür diliyorum. Geriye bakmadan Toulouse maçına bakmalıyız. İleride iyi çoğalamadığımızı düşünüyorum. 'Fatih Tekke' diye bağırılmasını yanlış buluyorum. Taraftarlarımızdan anlayış bekliyorum Bizim de
kaliteli hücum oyuncularımız var" dedi.

Öte yandan, karşılaşmanın sonunda VIP tribünü çıkışında toplanan Bordo-mavili taraftarlar, yönetim kurulu ve futbolculara tepki gösterdi. Güvenlik güçleriyle arbede yaşayan Bordo-mavili taraftarlar, daha sonra görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Öfkeli taraftarlar, Bordo-mavili takıma da stat çıkışında tepki gösterdi.

Diyarbakırsporlu futbolculardan Ayman Aziz de yaptığı açıklamada, "Trabzon'dan 3 puanl ayrılıyoruz. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Bundan sonra Fenerbahçe maçını düşüneceğiz. Çünkü Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli. Bu galibiyetten sonra bir galibiyet daha almamız gerekir" derken Adnan Güngör ise, yeni bir ekip olduklarına dikkat çekerek, "Yeni bir ekip olarak buradan galibiyetle ayrılıyorsak, şampiyonluğa oynayan bir ekibi mağlup ediyorsak ileride daha başarılı olacağımızın işaretidir" açıklamasını yaptı.
Diyarbakırspor'un 2 golüne imza atan ve galibiyetin mimarı olan Tazemeta ise, "Malzemecisinden otobüs şoförüne kadar tek yürek olduk. Tam bir motivasyonla buradan galibiyetle ayrıldık. Ben tek başıma bu galibiyeti almadım" diyerek takım birlikteliğine dikkat çekti

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 10:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?