5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Şener'den çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, yurt dışında unutulmaya yüz tutan takımı tekrar gündeme çıkarmayı arzu ettiklerini belirterek, bu sezon ise şampiyonlar ligine katılmayı hedeflediklerini söyledi.


Trabzoncell'in tanıtım toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, Bordo-mavili kulübün ekonomik manada hiç bir şeye ihtiyacı olmaması adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Trabzoncell'e taraftarlarımızın büyük bir ilgi göstereceğine inanıyorum. Abone sayısını sadece Trabzon olarak değerlendirmemek lazım. Trabzon dışında İstanbul ve Ankara'da yaşayan birçok Trabzonlu var. Trabzon doğumlu olup da Trabzonsporlu olmayan yüzde 1-2'dir.


Trabzoncell'i cazip hale getiyoruz. Buna Trabzonspor sevgisini de katınca, umuyorum istediğimiz rakamlara ulaşırız. Bizden sonraki nesillerde Trabzonspor ekonomik olarak hiç bir şeye ihtiyacı olmasın diye bunları yapıyoruz. İstediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum" dedi.


Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın eski teknik adamları olduğunu belirten Şener, "Ziya Doğan bizim eski hocamız. Sivasspor karşısında lige iyi bir başlangıç yaptık. Diyarbakırspor'u burada yenip 3 puanı almamız lazım. Çok iyi futbol oynayarak maç kazanmak daha şık oluyor. Rakibimiz karşısında da iyi oynayarak sonucu almak istiyoruz. Bizim için her maç çok önemli" dedi.


"TRABZONSPOR'U AVRUPA'DA YENİDEN GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUZ"
Diyarbakırspor maçından sonra Fransa'nın Toulouse takımıyla karşılaşacaklarını belirten Şener, şöyle konuştu: "Avrupa Ligi'ni çok önemsiyoruz. Çünkü ekonomik olarak kulübe çok büyük katkısı olacak. İmaj olarak da çok büyük bir katkısı olacak. Yurt dışında unutulmaya yüz tutan takımımızı tekrar gündeme çıkarmayı arzu ediyoruz. Avrupa hem Trabzon için hem de Trabzonspor için ekonomik ve tanıtım olarak da çok büyük bir olgu. Bu sezonda Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı arzu ediyoruz. Onun parası daha büyük.
Başarılı giderseniz kulüplerin ekonomik imkanları da daha çok artıyor. Avrupa Ligi'ne katılırsak maçlar dışında kulübe 1 Milyon euro para girmiş olacak hiçbir şey yapmadan, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsan para daha büyük" şeklinde konuştu.


"4 BÜYÜK TAKIM ŞAMPİYONLUK YARIŞI İÇİNDE OLUR"
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un iyi transferler yaptığını belirten Şener, "Şampiyonluk yarışı genelde 4 büyük kulüp arasında geçer. 5-6 takımın yarışın içinde olsun istiyorsunuz ama bunun bir maliyeti var. Çok düşük maliyetlerle, düşük transferlerle şampiyonluk çok zor iş. Sadece futbolcu almakla iş bitmiyor. Bir takımı A 'dan Z'ye incelediğinizde değişik maliyetleri ortaya çıkıyor. Buna biraz ayak uydurmaya çalışıyoruz. Uyduramadığımız taraflarda oluyor. Bu sezon kadromuzu muhafaza
etmemiz ve 3-4 tane kaliteli transfer yapmamız bizi çok iddialı bir hale getirdi" şeklinde konuştu.


"GÖKDENİZ KARADENİZ 2 YIL TÜRKİYE'DE OYNAYAMAZ"
Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen ve Beşiktaş'a transferi gündeme gelen Gökdeniz Karadeniz'in mukavelesinde 2 yıl Türkiye'de başka bir takımda oynayamaz şartının bulunduğunu belirten Şener, "Gökdeniz'in sözleşmesinde 2 yıl Türkiye'de bir takımda oynayamaz şartının bulunduğunu sanıyorum. Ama Gökdeniz'i Beşiktaş alır mı onu bilmiyorum" dedi.
Mevcut kadrolarında bulunan oyunculara transfer teklifi gelmediğini belirten Şener, "Kadromuzda yer alan oyunculara net bir şekilde gelen bir transfer teklifi yok. Hocamızın da kadroda yer alan oyuncularla ilgili olarak şu oyuncuyu satın diye bir talebi de yok" diye konuştu.


"TRABZONSPOR ÇIKIŞTA OLDUMU HEMEN BİRİLERİ OK ATMAYA BAŞLIYOR"
Bordo-mavili takımın kalecisi Tolga Zengin hakkında çıkan haberler üzerine de bir değerlendirmede bulunan Şener, "O haberi yapan kim ise haberin altına imzasını atmasını beklerdim. Doktor raporları ve kayıtların hepsi hastanede mevcut isteyen gidip bakabilir. Bunlara alışmamız lazım. Trabzonspor olarak çıkışa geçtiğimiz zaman birisi yandan çıkıp hemen ok atıyor. Ben buna alışığım futbolcularımı da buna alıştıracağım" dedi.
Alacağından vazgeçen futbolcu tipi Türk futbol tarihinde pek yoktur diyen Şener, kaleci Tolga Zengin'in fair-play'e aday gösterilmesinin normal olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?