5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Serbest bölgede kiralar indirildi

Trabzon Serbest Bölge Müdürü Hikmet Değer ve İşletici Firma Müdürü Talat Şiviloğlu, serbest bölgede kira bedellerinin ciddi oranda geri çekildiğini belirterek iş adamlarının bu fırsatı değerlendirmelerini istediler.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Trabzon Serbest Bölge Yöneticileri, ofis ve depo kira bedellerinin toplamda yüzde 50-40 oranında indirim sağladıklarını açıkladı. Daha önce altı dolar olan metrekare ücretin 1.500 metrekareye kadar 4 dolara, 1500-3000 metrekare arası 3.5 dolar, ve 3 bin metrekare üstünün ise 3 dolara çekildiğini belirttiler. Ofislerde ise daha önce 14 dolar olan metrekare fiyatın 7 dolara indirildiğini ilettiler.

Yapılan indirimler ile Trabzon Serbest Bölge’nin diğer bölgelere göre çok ucuz kaldığını belirterek bu indirimin bölgenin dış ticaret hacminin gelişmesine katkı vereceğini söylediler.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Diş Ticaretin geliştirilmesini hedeflediklerini belirterek bu alanda bölgenin önünü açacak girişimlere destek vereceklerini bildirdi. Trabzon Serbest Bölge’de geçmişte yoğunluklar yaşandığını ancak konjonktürel değişimler ile zaman zaman da gerilemeler olduğunu söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, komşu ülkeler ile ticareti artırmaya gayret göstereceklerini, bölgeye para girişini hızlandıracaklarını belirterek bu anlamda üyelerinin yönlendiren bir çalışma programı içinde olacaklarını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?