30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Seyircisiz maçı böyle protesto ettiler

Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada, iki takımda sahaya terör olayları nedeniyle siyah bant ile çıktı.

Karşılaşmayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da izledi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, hak mahrumiyeti cezaları nedeniyle karşılaşmayı televizyondan izlediler. Maça iki takım da 'Sağlıklı bir kalp için ailece kenetlenelim' pankartı ile çıktılar. Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber ise uzun süren sakatlığının ardından ilk kez bir lig maçında siyah-beyazlı takımın kalesini korudu.

Beşiktaş'ta İbrahim Akın, Serdar Özkan ve Hakan Arıkan sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Trabzonspor'da Musa Büyük dışında başka sakat oyuncu bulunmazken, bordo-mavili yönetim tarafından disiplinsiz hareketleri nedeniyle 12 bin YTL para cezasına çaptırılan Gineli oyuncu Jabi, teknik direktör Ziya Doğan tarafından Beşiktaş maçı kadrosuna alınmadı.

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara bu sezon ligde ilk golünü attı. Uzun zamandır gol hasreti çeken Yattara, Beşiktaş karşısında gol özlemine son verdi. Delgado'nun kullandığı penaltı atışanda sakatlanarak maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Tolga Zengin'in durumunun yapılacak olan kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi. Tolga'nın yerine kaleyi devralan Ahmet Şahin ise bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Trabzonspor ve Beşiktaş paf takımları arasında oynanan maçta gülen taraf bordo-mavili takım oldu. Yavuz Selim sahasının yeni dizaynında oynanan karşılaşmada bordo-mavililer, siyah-beyazlı ekibi 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Gökdeniz Karadeniz, Beşiktaş kalesine 36. saniyede attığı gol ile ligin en erken golünü atmış oldu.

Bordo-mavili takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Trabzonspor taraftarların dün astıkları pankartlar dikkat çekti. Özellikle son günlerde yaşanan terör olayları ve bordo-mavili kulübünü aldığı cezaları kınayan taraftarlar, 'Dedemiz Fatih Sultan Mehmet Han Fethetti. Atamız Atatürk'ümüz Kendi Evinde Hissetti. Tüm Mal Varlığını Ulusuna Sende Vakfetti. Takımımız Şampiyonlukları İlan Etti. Hilal'imiz Centilmenliğini Dünyaya İspat Etti. Kıyamete Dek Yaşa Trabzon'um. Fethimizin 546 Cumhuriyetimizin 84. Yılı Kutlu Olsun', 'Gördüğün koltuklar boş diye üzülme, düşün seni seven milyonları, sen bizim kalbimizdesin verseler bile en ağır cezayı', 'İsyan etsek de ağır cezaya, yasalara karşı boynumuz kıldan ince, ama cevabını veririz tribüne geri dönünce',' Stadda yer yoksa sevgilim, ben seni kapıdada beklerim' 'Sana söz şehidim kanın yerde kalmayacak. Allah Şahidimiz olsun' yazılı pankartlar astılar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 18:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?