5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Silah kaçakçıları tutuklandı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Trabzon dahil olmak üzere toplam 5 ilde düzenledikleri operasyonda silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 2 aydır sürdürülen çalışmalar sonrasında silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Trabzon'un Of ilçesinde 4 şahıs, Rize merkez ve İyidere ile Ardeşen ilçelerinde 5 şahıs, Kocaeli'nde 1 şahıs, İstanbul'da 1 şahıs ve Adana'da 2 şahıs olmak üzere toplam 13 şahsa yönelik operasyonda 12 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştı. Yakalanan M.K., İ.S., M.K., K.K., M.A., M.K., H.B., S.D., S.Ö., Ö.B., M.B., T.A. ve G.K.'ye ait şahısların ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 42 adet ruhsatsız tabanca, 76 adet tabanca fişeği, 1 silah imalathanesi ile silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nden diğer bölgelere, el yapımı silahları çay paketlerinin içine yerleştirdikleri ve bavullara koyarak otobüslerle başka illere gönderdikleri belirlenen şahıslar Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından dün Of ilçesi Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişlerdi. İlçede tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevkedilen şahıslar, bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında biten mahkemenin ardından tutuklanarak Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?