30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Silah kaçakçılığı davasında karar

Trabzon'un Of İlçesi’nde yaklaşık 1 yıl önce silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 2’si 5'er yıl hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu sanıklardan 1’i hakkında tahliye, diğer tutuksuz yargılanan 3 sanık için ise beraat kararı verildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Mehmet Rıza B., Şenol Y. ve Erdal K. hazır bulundu. Haklarında "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan dava açılan sanıklar duruşmadaki ifadelerinde uzun süreden beri tutuklu bulunduklarını belirterek içerde bulundukları süre nedeniyle tahliyelerini istediler.

Mahkeme heyeti sanık Mehmet Rıza B. ve Şenol Y.’ye silah alıp satmak suçundan 6'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırırken, bu cezalarında daha sonra indirim yaparak 5'er yıl ağır hapis olarak belirledi. Sanık Erdal K. için ise ‘silah alımına aracılık etmek’ suçundan önce 6 yıl ağır hapis cezası verirken, bu cezasında indirime giderek önce 2 yıl 6 ay hapis daha sonra tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar E.T., S.Ö. ve B.A. için ise haklarında kesin delil bulunmağından beraat kararı verildi.

Of İlçesi Kireçli Köyü’nde 11 Kasım 2006 günü güvenlik güçleri bir aracın bagaj kısmındaki çamurluk bölümünde yaptıkları aramada 11 adet yarı otomatik silah ele geçirirken, olayla ilgili 6 kişiden 3'ü çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?