5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Sınav stresi konferansı

Özel İmperial Hastanesi’nde görev yapan Psikolog Özlem Nemli, yaklaşan üniversite sınavı öncesi öğrencilere sınav stresi konulu konferans verdi.


Psikolog Nemli, aynı zamanda kendisinin de mezun olduğu Beşikdüzü Atatürk Lisesi konferans salonunda yaptığı konuşmada öğrencilere sınav motivasyonu, stres yönetimi ve verimli çalışma konularında tavsiyelerde bulundu. Psikolog Nemli, sınav kaygısının kişinin edindiği bilgi birikimini, performansını sınav sırasında sağlıklı bir şekilde kullanmasını engelleyen kaygı olduğunu belirtti. Psikolog Nemli, “Bir çok öğrenci ‘acaba yetiştirebilecek miyim?, zamanım çok az kaldı, sınav sırasında zamanım yetmiyor, odaklanamıyorum’ gibi bir takım şeyleri kendilerine dert ediniyorlar. Baştan yenilgiyi kabullenmekte kaygıyı oluşturan sebeplerden bir tanesi. Sizin diğer öğrencilerin gösterdiği performansı sağlayamamanız için hiçbir sebep yok. Hedefiniz her ne olursa olsun, eğer bir öğrenci gerçekten kazanmak istiyorsa ve bu yolda gerçekten çok düzgün ve kaliteli ders çalışıyorsa hedefinizin ne olduğu çokta mühim değildir” dedi.
Psikolog Nemli konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Konferansın sonunda Beşikdüzü Atatürk Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni Ayşe Şenel etkinliğe katılım ve katkılarından dolayı psikolog Özlem Nemli’ye teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 09:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?