5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Şinik OSB ihaleye çıkıyor

Trabzon'un en büyük organize sanayi bölgesi olma özelliğine kavuşacak olan Şinik OSB'nin proje ihalesinin tarihi belirlendi.

Kamulaştırma işlemleri 2 yıl süren Şinik OSB'nin 11 Ağustos tarihinde yapılacak olan proje ihalesinden sonra önemli bir sürecin tamamlanmış olacağını kaydedildi.


AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Şinik OSB'nin 2011 yılında istihdama başlayabileceğini kaydederek "Akçaabat Şinik OSB'nin kamulaştırılmasıyla ilgili 12 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç vardı. Bu para 1.5 yıl gibi kısa bir sürede çıkartıldı ve hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Ayrıca OSB'nin yolunun yapımı için 1 milyon 500 bin liralık ödenek de hazır olarak bekletiliyor. Şinik OSB bittiğinde Trabzon'un işsizlik sorunu büyük oranda bitirilmiş olacaktır" dedi.


Şinik OSB'nin altyapı proje ihalesinin yapım aşamasına gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Cumur "Burayı Trabzon'a kazandırabilmek için çok uğraştık. Ama Allah'a şükürler olsun ki önemli bir seviyeye getirdik. İhale yapımı için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın oluru alındı. 11 Ağustos tarihinde projeyi ihaleye çıkartıyoruz. Bundan sonra zamana karşı yarışıp burasının altyapısı bitirdikten sonra yatırımcının hizmetine sunacağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 22:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?