5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Sınırın açılması lojistik sektörüne yarar

HACISALİHOĞLU, TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ermenistan-Türkiye ilişkilerini değerlendirerek açılması planlanan sınır kapısının lojistik sektörüne olumlu etki sağlayacağını söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu TTSO Meslek Komiteleri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, esnafın, tüccarın, sanayicinin durumunun ortada olduğunu, alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını ve piyasayı rahatlatmadığına belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, ”Destek paketlerine nedense kısa dönemli geçici bakılıyor. Beyaz eşya, otomotiv gibi sektörlerde KTV, ÖTV gibi destekler üç aylık dönemlerde uygulandı. Desteklerin uygulandığı o dönemlerde bu sektörlerde bir iyileşme oldu. Ama önemli olan bunun devam etmesidir” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, lojistik sektörünün Ermenistan ile kapıların kapanmasının ardından yüzde 30 oranında azalma göstermiş olduğunu bu sektörde yeniden artış olacağını söyledi. Hacısalihoğlu, Ermenistan’ın internet üzerinden tarım ürünlerini Türkiye’ye pazarlama girişimleri bulunduğuna işaret ederek, kapıların açılmasının ardından bu isteğin daha da artacağını ileri sürdü. Ermenistan’a Trabzon’dan ihraç edilecek ürünlerin ekonomik açıdan önemli olduğunu ileten Hacısalihoğlu ”Yabancılar Ermenistan üzerinde durduklarına göre bir takım projelerin olması muhtemeldir. Bir takım şüpheler giderilmelidir” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU, TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:12:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 21:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?