1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Sipariş üzerine otomobil çalan şebeke çökertildi

Sipariş üzerine çaldıkları otomobilleri, şase ve motor numaraları üzerinde oynayıp ’change’ yaparak satan şebeke üyesi 2 kişi, Trabzon’da yılbaşı gecesi yakalandı.

 Trabzon Adliyesi’ne bugün çıkartılan ve haklarında 10’a yakın gıyabi tutuklama kararı bulunan 2 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Trabzon Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, yılbaşı gecesi Çömlekçi Mahallesi’nde Bursa’dan çalıntı 08 AU 329 plakalı Brodway marka bir aracı tespit etti. Yapılan inceleme sonrasında araçta bulunan Halit Kalaycı (39) ve Savaş Aydın (31) isimli şahıslar gözaltına alınmak istenirken, şahıslarla polis arasında kısa bir kovalamaca yaşandı. Kovalamacada bir polis memurunun parmağı kırılırken, şahıslar gözaltına alındı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şahısların Samsun, İstanbul, Gölcük, Bursa, İzmit, Gebze ve Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çeşitli oto hırsızlıklarına karıştıkları öğrenildi.

Şahısların verdiği bilgiler doğrultusunda Bursa’da R.Ç ve Kocaeli’de A.S isimli şahıslar gözaltına alınırken, Halit Kalaycı’nın Gölcük’te kiraladığı evde yapılan aramalarda çok sayıda araç parçası bulundu. Araçları, bağlantıya geçtikleri kişilerin kendilerine verdiği siparişler doğrultusunda çaldıklarını ifade eden Kalaycı ve Aydın, bugün öğle saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi. Haklarında 10’a yakın gıyabi tutuklama kararı bulunan şahıslar, oto hırsızlığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trabzon-iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 09:18:59
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 15:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?