5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Şirketlerimiz İMKB’ye açılmalı'

BAŞKAN HACISALİHOĞLU’NDAN ÇAĞRI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kısa adı KOSGEB olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın kredi desteklerinin çıktığını, yararlanmak isteyenlerin müracaatlarını yapmalarını istedi.

Yapılan düzenlemeler ile KOSGEB’e gerek imalatçı gerekse hizmet sektörünün başvuruda bulunarak açıklanan 25 bin TL’lik krediden yararlanma imkanı bulunduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, TTSO - KOSGEB işbirliğinde yapılacak olan ayrı bir çalışmada ise 4 artı 40 bin TL’lik bir kredinin Trabzon’da uygulamaya gireceğini bildirdi. Bu kredi desteğini, TTSO’nun yürüteceği genç girişimci eğitimini başarıyla tamamlayan genç adaylara sağlanacağını belirten Başkan Hacısalihoğlu “Önce girişimci eğitimi düzenlenecek. Bu eğitime çevrenizdeki gençlerin katılmasını sağlayın. Girişimci eğitimini başarıyla tamamlayan adaylara KOSGEB’ten 4 bin TL’si hibe olmak üzere 40 bin TL 36 ay süreli bir kredi kullandırarak genç girişimcilerin iş projelerinin hayata geçmesini sağlayacağız. Bu proje ile bölgede belirli bir oranda istihdam açılmasına olanak verilmiş olacaktır” dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 340 şirketin bulunduğunu, ülkedeki şirketlerin halka açılmalarının oldukça düşük olduğunu belirten TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB’un İMKB’deki şirket sayısını artırma girişiminde Trabzon’un yararlanmasını arzuladıklarını söyledi. TTSO’dan iki personelin bu konuda eğitim aldırılacağını ardından TOBB önderliğinde Trabzon’da gerçekleştirilecek toplantı ile İMKB konusunda bölgenin daha yakından bilgilenmesinin sağlanacağını kaydeden Hacısalihoğlu “Trabzon’da bilançosu iyi olan firmalar İMKB yoluyla ciddi işletme geliri elde edebilir. TOBB’un çalışmasına Trabzon olarak katıldığımızda, bizlerde İMKB’nın olanaklarından yararlanma fırsatı buluruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 10:28:05
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 10:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?