1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Soğuksu'nun kanalizasyon sorunu çözülüyor

Atatürk Köşkü çevresindeki villaların açıktan akan akarları için 800 metre uzunluğunda kanal yapılıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, "Amacımız burayı Atatürk Köşkü'ne yakışır hale getirmektir" dedi.

Trabzon’un Soğuksu mahallesinde yıllardır beri süren kanalizasyon sorununa Belediye el attı. Mahallenin Atatürk Köşkü çevresindeki villaların akarları gelişigüzel olarak yollara veya arazilere açıktan akıtılıyordu. Yıllardır bu sorun karşısında çalmadık kapı bırakmayan mahalle sakinlerinin imdadına belediye yetişti.

Kisarna Caddesi'nin Köşk ayrımından itibaren 800 metrelik mesafede kanalizasyon çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sırasında Kisarna Caddesi'ndeki bazı virajlar da genişletilerek tehlikeli olmaktan çıkarılıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, "Atatürk Köşkü gibi çok önemli bir turizm merkezinin bulunduğu bu mahallemizde ne yazık ki yıllardan beri kanalizasyonu sorunu yaşanıyordu. Biz önce Köşk yolu üzerindeki apartmanlar için kanalizasyon yaparak buraları foseptik çukurlardan kurtardık. Şimdi de Köşk’ün üst kısmındaki villaların daha önce açıktan akan akarlarını kanala almak için çalışmalar başlattık. Amacımız turizm merkezi olan bu çevreyi Atatürk Köşkü’ne yakışır hale getirmektir. Bu çalışmada bize yardımcı olan mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların da katkılarıyla bu çalışmayı başlattık" dedi.

Soğuksu Mahallesi Muhtar Vekili Bekir Aktürk de bu çalışmalardan dolayı Belediyeye teşekkür ederek, "Bu sorunu çözmek için yıllardır çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak, kimse sorunumuzla ilgilenmedi. Sağolsun sayın başkanımız bizi dinledi ve sorunumuza el attı. İşbirliğimiz diğer mahallelere de örnek olmalıdır. Atatürk Köşkü'nü görmeye gelenler atık sulardan ve lağım sularından raahatsız oluyordu. Bu çalışma ile bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:27:35
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?