5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Sonel'e bir ödül daha

Güneydoğum Derneği ve İZDER (Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği) tarafından Ankara'da düzenlenen etkinlikte Güneydoğu'da başta eğitim olmak üzere başarılı hizmetlerde bulunan siyaset, bürokrasi, akademi ve sivil toplum temsilcilerine ödül verildi.


Ödül alanlar arasında Tarım Bakanı Mehdi Eker, Batman Valisi Recep Kızılcık, Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, Siirt Milli Eğitim Müdürü M. Ali Atalay, sanatçı Mahmut Tuncer de bulunuyor.
Of'taki bir programı nedeniyle Kaymakam Tuncay Sonel'in katılamadığı Ankara'daki gecede, önceki görev yeri Birecik'te yaptığı çalışmalarla ilgili Güneydoğum Derneği'nce kısa bir sunum yapıldı.
Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuk, yaptığı açıklamada, Of Kaymakamı Tuncay Sonel'e ödülün verilme nedeninin daha önce görev yaptığı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde "başta eğitim olmak üzere başarılı çalışmalarda bulunmuş ve Birecik Modeli verilen çalışmalarla devlet vatandaş işbirliğiyle birçok projeyi hayata geçirmiş olması" olduğunu söyledi.


Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuk,
Sonel'in görev yaptığı üç yıl boyunca hayırseverlerin desteğini alarak Birecik'te
çok sayıda hizmete imza attığını anlattı.


Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuk,
Sonel'in hizmetlerini şöyle anlattı: "263 derslik, Kültür Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Lise Kız Yurdu, Meslek Edindirme Merkezi, Üç Sağlık Ocağı, Ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, ilçe genelinde 90 üzerinde okulun bakım ve onarımları, bin üzerinde kız çocuğunun okula kazandırılması, okuma yazma kurslarında başarısı, 700 üzerindeki çifte resmi nikah yaptırılması, lastik ayakkabıya son projesiyle 10 bin çocuğa ayakkabı ve çorap dağıtması, 700 lise öğrencisine her gün sıcak yemek, 868 engelliye
yaptığı yardımlar, 656 yetim öksüze yaptığı yardımlar, dört yıllık ve üstünü kazanan üniversite öğrencileri 30'larda iken bu sayının 140'a çıkması, her köye yaptırdığı çocuk parkları, istihdam projeleri, sağlık projeleri, sosyal projeler, turizm projeleri."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?