5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı, sosyal devletin asgari bir hayat tarzını garanti eden, sosyal adaleti ve sosyal güvenliği sağlayan devlet olduğunu söyledi.


Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Tahsin Halcı, toplumun tamamını kapsayan bir yapıya sahip olması sebebiyle kamuoyunda sağlıklı güvenlik bilincinin oluşturulması ve sosyal güvenliğin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla 11-17 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası’nın kutlandığını kaydetti.


Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Halcı, sosyal devletin asgari bir hayat tarzını garanti eden, sosyal adaleti ve sosyal güvenliği sağlayan devlet olduğunu kaydetti. Yeni düzenlemelerle sosyal güvenliğin toplumu tümünü kapsayan bir yapıya büründüğünü dile getiren Halcı, “Sosyal güvenlik sistemimiz amaç, araçlar ve yöntem tutarlığını sağlayacak tarzda bütüncül bir bakış açısıyla ele alınarak yeniden yapılandırılmıştır” dedi.


Yapılan çalışmaların sonucu gösterdiğini belirten Tahsin Halcı, şöyle konuştu:
“Bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştirilecek bir reformun sağlayacağı en önemli yarar, sistemin uzun vadede mali açıdan sürdürülebilir bir hale getirilmesini sağlamaktır. Daha da önemlisi, kurumsal etkinliği artıracak olan böylesi bir reform, ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza eşit koşullarda, hak ettikleri kapsam ve kalitede sosyal güvenlik sağlama olanağı yaratacaktır.”

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?