5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Soylu baba ocağına geldi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Biz DP olarak geçmişte de, bugün de milletin değerlerine hep önem verdik ama asla bu değerleri istismar etmedik" dedi.


Baba ocağı Trabzon'un Of ilçesinde düzenlenen mitingde hemşehrilerine seslenen Soylu, konuşmasına helikopter kazası geçiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili üzüntülerini dile getirerek başladı. Gümüşhane ve Bayburt mitinglerini iptal eden Soylu, beyaz bir yürüyüş başlattıklarını, ülkenin dört bir yanındaki insanların bu harekete destek verdiğini ancak medyanın kendilerine yer vermemesinden şikayet etti.
Türkiye'de iktidar ve ana muhalefetin kavga siyaseti yürüttüğünü ve halkın bu tarz siyasetten sıkıldığını dile getiren Soylu, şöyle konuştu: "AKP 6,5 yıldır iktidarda. Ben isterdim ki AK Parti bu süre zarfında işsizliği çözsün, fukaralığı çözsün. Ana muhalefet de ona yol göstersin. Ama öyle olmuyor. İktidar 6,5 yıldır ülkenin sorunlarını çözmek yerine milletin değerlerini istismar ederek siyaset yapıyor. Biz DP olarak geçmişte de, bugün de milletin değerlerine hep önem verdik ama asla bu değerleri istismar etmedik."


DP'nin halkın bağrından çıktığını, halkın kendisi olduğunu anlatan Soylu, şunları söyledi: "Ben Menderes'in varisi olarak sizlerle birlikteyim, sizlerin desteğini istiyorum. Ben daha zengin, daha demokrat daha özgür bir Türkiye istiyorum. Bana destek olun ki Türkiye'nin kitabını yeniden yazayım."
Hükümetin tarım ve ekonomi politikalarını eleştiren Süleyman Soylu, işsizliğin çözümü için gereken adımların atılmadığını, memurun, işçinin, çiftçinin, esnafın yarınından umutsuz olduğunu ifade etti.
Soylu, milletin desteğiyle iktidara gelince ülkenin sorunlarını çözeceklerini, millet iradesine engel olan, inanç özgürlüklerini engellemeye çalışan sistemlerin de hakkından geleceğini ve bu anlayışa dersini vereceğini söyledi.
Soylu, mitingin sonunda partisinin Of Belediye Başkan adayı Mahmut Saral'a destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?