1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Söz var ilgi yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü Tanjant yolunun açılışı için geldiği Trabzon’da yol boyunca gördüğü ve restore edilmesini istediği tarihi konaklar ve binalar ilgi bekliyor.

Çoğunluğu yıkık dökük olan tarihi binaların özel mülkiyete ait olduğu öğrenilirken, Trabzon Belediyesi Başbakan Erdoğan’ın mesajı doğrultusunda çalışma başlatıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, göreve geldikleri günden bugüne Trabzon’un tarihi yapılarını yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Tanjant yolu boyunca yer alan tarihi konak ve binaların büyük çoğunluğunun özel mülkiyete ait olduğunu belirten Başkan Canalioğlu "Bu binaların restore edilmesi için ya bina sahiplerine destek verilebilir, ya kamulaştırılarak devlet tarafından restore edilebilir ya da yöre işadamları tarafından satın alınarak restore edilmek kaydıyla turizme kazandırılabilir. Başbakanımız’ın verdiği mesaj ve destek için teşekkür ederiz. Bu konuda hükümetle ortak bir çalışma içine girerek, bu kötü görüntülerin önüne geçebiliriz" dedi.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz yıl Rize’ye yaptığı ziyarette de Rize’nin tarihi dokusunun canlandırılmasını, tarihi evlerin restore edilerek güzel bir görüntüye kavuşturulmasını istemiş, "Hain evler istemiyorum" diyerek tepki göstermişti. Başbakan Erdoğan, Cuma günü Tanjant yolunun açılışı için geldiği Trabzon’da da, "Tanjant yolu boyunca Trabzon’un tarihinden kaynaklanan konaklar var. Bunlar aslına uygun restore edilmeli. ’Ben Trabzonluyum’ diyenlerin bunlara sahip çıkması lazım. Bu konuda işadamlarına da görevler düşüyor" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 13:26:54
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 15:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?