2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

SP Lideri Kutan: İnsanlık dışı vahşete seyirci kalmayalım

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanvekili Recai Kutan, Irak’ta yaşanan insanlık dışı vahşet karşısında İslam alemini tepkisiz kalmakla suçlayarak, televizyonların karşısında Coca-Cola içerek, Marlboro sigarası tüttürerek en kısık sesle ’Zalimler Kahrolsun’ demenin İslam kardeşliğine sığmayacağını söyledi.

SP tarafından düzenlenen ’Zalimlere Lanet Mitingi’ Trabzon Belediyesi önünde yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Mitingin başında konuşan Iraklı Ayşe Sait isimli kadın, Arapça yaptığı konuşmasında, " ’Zalimler Irak’ı özgürleştireceğiz’ diye işgal ettiler. Her gün zulüm, hergün katliam, işkence ve tecavüz ediyorlar. Büyük bir medeniyet bunların elinde yok olup gidiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama unutmayın ki bunlar sadece Irak’la sınırlı kalmayacak. Batılı zalimler Irak’ı bir karargah haline getirdiler. Hedefleri Afganistan’dan Fas’a kadar bütün İslm coğrafyasıdır. Bugün bizim başımıza gelenler Allah korusun yarın sizin de başınıza gelebilir" dedi.

Mitinge gelmeyenlere de seslenen Ayşe Sait, "Bu meydanlara gelmeyenler, neredesiniz? Neden bu zulme karşı çıkmıyorsunuz? Biz yoksa kardeş değilmiyiz? Biz Osmanlı’nın çocukları değilmiyiz? Ne zaman bizimle birlikte olacaksınız?" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen SP Genel Başkanvekili Recai Kutan, İslam aleminin tarihinin en tehlikeli ve badireli günlerini yaşadığını kaydederek, İslam ülkelerindeki insanların korkunç vahşet ve haksızlıklara maruz kaldıklarını söyledi. ABD’nin Irak’ta kitle imha silahları bulunduğu gerekçesiyle Irak’ı işgal ettiğini ancak bugüne kadar yapılan aramalarda Irak’ta kitle imha silahı bulunamadığını ifade eden Kutan, "ABD uluslararası hukuku hiçe sayarak, kovboy zihniyetiyle Irak’a saldırdı. Bush ’BM kabul etse de etmese de saldıracağım’ dedi. Irak halkı Saddam rejimi atında eziliyor iddiası, bugünkü vahşet, kan ve gözyaşı dikkate alındığında hiçbir anlam ifade etmiyor. Emin olun şu anda Irak halkı ABD zulmü karşısında neredeyse Saddam’ı arayacak hale geldi. ABD ve batılı müttefiklerinin insan hakları ve demokrasi ifadelerinde ne kadar samimiyetsiz olduğu artık bütün insanlık alemince bilinmektedir. Gerçekte ABD menfaati uğruna bu değerlerin hepsini çiğnemektedir" şeklinde konuştu.

"ABD ve müttefiklerinin Büyük Ortadoğu, daha doğrusu Büyük İsrail Projesi gerekçesiyle Afganistan’dan Irak’a kadar bütün İslam coğrafyasına saldırmasının gerçek temelini anlayabilmek için o gerizekalı Bush’un bağlı bulunduğu ’Evangelist Tarikatı’nı incelemek gerekir" diyen Kutan, şunları söyledi:

"Bu saldırıların temelinde bu sapık tarikat anlayışı yatmaktadır. Bush ise kendisini bunları gerçekleştirmek için Tanrı tarafından görevlendirilmiş kabul etmektedir. Felluce’de masum insanlar küresel katillerce hunharca katledilmektedir. Teröre destek vermekle suçladıkları müslümanlara insanlık tarihinin en acımasız terörünü uygulamaktadırlar. Böyle bir vahşet daha önce görülmemiştir. Camileri, hastaneleri, okulları bombaladılar. Felluce halkı katledilen kardeşlerini gömmeye fısat bulamadı. Bunları yapanlar zalim değil de nedir. İşte Batım Medeniyeti dedikleri bu. Ayrıca bu insanlık dışı zulümler de batılı ülkelerce ilk defa yapılmamaktadır".

ABD ve müttefiklerinin saldırılarının Irak’la sınırlı kalmayacağını ifade eden Kutan, "Bu saldırılar Irak’la sınırlı değildir. Sırada Suriye, İran, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan ve bilin ki Türkiye’de vardır. Bu insanlık dışı olaylar cereyan ederken, Batılılar neden tepki göstermiyor. BM, AB, AİHM nerede ? Uluslararararı insan hakları dernekleri nerede? Hepsi de yüzleri kızarmadan, sükunet içinde bu olayları seyrediyorlar. Bir de utanmadan insan hak ve özgürlükleri havarileri geçiniyorlar" dedi.

İslam alemini da Irak’ta yaşanan olaylara karşı tepkisiz kalmakla suçayan Recai Kutan, "Peki bütün bu zulümler karşısında İslam alemi ne yaptı? Televizyonlarının karşısında Coca-Cola içerek, Marlboro sigarasını tüttürerek en kısık sesle ’Zalimler Kahrolsun’ demek İslam kardeşliğine sığar mı? Ne zaman uyanacaksınız? Hiç olmazsa dualarınızla bu mazlumlara destek olunuz. Onu bile yapmıyorsunuz. Ama unutmayın ki İslam topraklarında şehit edilen müslümanlara tepkisiz kalırsanız birgün gelecek aynı şeylere maruz kalacaksınız" diye konuştu.
Türkiye’nin maruz kaldığı tehlikenin sadece bunlardan ibaret olmadığını dile getiren Kutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir süre önce açıklanan AB Komisyonu İlerleme Raporu’ndaki talepler Türkiye’yi bölecek, Sevr’i hortatacak niteliktedir. AB pervasızca Türkiye’ye Fırat ve Dicle nehirlerinin sularını ve bu bölgedeki baraj ve tesisleri milletlerarası komisyona bırakarak başta İsrail olmak üzere yandaşlarının kullanımına açılması istiyor. ’Ermeniler’le anlaşın, sınır kapılarını açın, Güney Kıbrıs’ı tanıyın, Türk askeri adadan çekilsin. ’Rum Patriğinin Ekümenik sıfatını kabul edin.’ diyorlar. Şimdi size soruyorum. Bu tehlikeli talepler karşısında acaba hükümet yeterli bir reaksiyon gösterdi mi? Böylesine pervasızca teklifler bundan önceki herhangi bir hükümete yapılabildi mi? İslam aleminin yanısıra Türkiye’de büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu nedenle milli ve manevi değerlerimize dört elle sarılmaya ihtiyacımız var".

Öte yandan, yasaklı SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan miting alanını dolduran kalabalığa telefon bağlantısıyla seslenerek, Irak’taki müslümanlara karşı yapılan vahşet ve zulümlere karşı tepkisiz kalmadıkları için mitinge katılanlara teşekkür etti.

trabzon
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 17:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?