5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

SP Trabzon İl Toplantısı

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi Şeref Malkoç, partilerine olan ilgi ve desteğin her geçen gün arttığını belirterek SP’nin önümüzdeki seçimlerde tek hedefinin iktidar olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.


SP Trabzon İl Divan Toplantısı, SP GİK Üyesi Şeref Malkoç, İl Başkanı Ömer Topaloğlu, ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımıyla bugün yapıldı. Toplantının basına açık kısmında konuşan SP GİK Üyesi Şeref Malkoç, partilerine olan ilgi ve desteğin sürekli arttığını söyledi. Son Yerel Seçimlerde oylarını artırdıklarını belirten Malkoç, iktidar partisi AK Parti’nin oylarının ise düşmeye başladığını ve bu düşüşün daha da hızlanacağını kaydetti.


Hükümetin politikalarını eleştiren Malkoç, Türkiye’de işsizliğin önüne geçilemediğini, özgürlüklerle ilgili sıkıntıların devam ettiğini belirterek “Sayın Başbakan büyük ihalelere verdiği önemin 10’da birini bu konulara vermiş olsaydı bu sorunlar şimdiye kadar çoktan çözülmüş olurdu. Ama olmadı. Bütün bu sorunları çözecek olan parti Saadet Partisi’dir. Artık Saadet Partisi iktidar alternatifi haline gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde inşallah iktidar olacağız” diye konuştu.
Yerel Seçimlerin iptal edildiği yerlerde 7 Haziran’da seçim yapılacağını hatırlatan Malkoç, bu seçimlerde belediye başkanlıklarına talip olduklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek Trabzon merkez Gürbulak beldesindeki seçimde de bağımsız aday Bülent Topçu’yu destekleyeceklerini söyledi.

“TRABZON BELEDİYESİNİN 61 PROJESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun seçimden önce vaat ettiği 61 projesinin sıkı takipçisi olacaklarını vurgulayan Malkoç, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun son basın toplantısında bu konuda aceleye gerek olmadığı yönündeki sözlerini de eleştirerek şöyle konuştu:
“5 yıllık görev süreleri var. Bu 5 yılı aylara bölseniz, her bir aya bir proje düşer. Bu da demektir ki her ay bir projenin temeli atılacaktır. Ama Belediye Başkanının yaptığı açıklama bizleri şaşırtmıştır. Biz sonuna kadar bu projelerin takipçisi olacağız. Bu konudaki gelişmeleri halkımızla paylaşacağız, gerekirse onları şikayet edeceğiz.”


Trabzon Belediye Meclisi’nin AK Partili başörtülü üyesi Saadet Çoban’ı da eleştiren Malkoç, Çoban’ın seçimden önce seçmenden başörtüsüyle destek istediğini ancak seçimin ardından bazı partili yöneticilerin de baskısıyla başını açarak toplantılara katıldığını hatırlatarak bu olayı kınadıklarını ifade etti.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?