30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Spor salonlarını Özak açtı

1. Karadeniz Oyunları'nda müsabakaların yapılacağı Of ve Araklı ilçelerindeki spor salonları törenle açıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, spor salonlarının açılışında yaptığı konuşmada, 1. Karadeniz Oyunları'nın alınmasının kolay olmadığını, bunun hükümetin bir başarısı olduğunu söyledi. Karadeniz Oyunları'nın Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali için önemli bir adım olduğunu ifade eden Özak, ''Küçük bir olimpiyat yapacağız. İnşallah daha sonraki dönemlerde bir olimpiyat yaparız. Türk insanı bunu hak ediyor'' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise yeni spor salonlarının hentbol, voleybol ve basketbol oynanabilen özellikte olduğunu ifade ederek ''Gençleri kahve köşelerinden kurtarmak ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz'' dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise müsabakalarda fair-play anlayışı içinde rakip takımların da alkışlanması gerektiğini ifade ederek, ''Herkesi salonlara davet ediyorum. Karadeniz kültürünün sıcak ve estetik boyutunu göstermenizi istiyorum'' şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından, Bakan Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Vali Nuri Okutan, spor salonlarının açılışını birlikte yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 16:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?