4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Suç örgütü operasyonu

Trabzon'da yapılan operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 1 kişinin de arandığı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri E.Ç, H.K, S.K, H.K, Y.D, S.D, U.T. ve S.A. isimli kişilerin 1 yıl süreyle teknik takiplerini yaparak, örgüt kurmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yaptıklarını belirledi. İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yaptı. Aramada, E.Ç.'nin üzerinden 48 adet uyuşturucu Extacy hap, H.K.'nın üzerinden 12 gram plaka esrar maddesi, S.D.'nin evinde 240 gram esrar maddesi, S.A.'nın evinde 168 gram kubar esrar maddesi, U.T.'nin üzerinde 1 adet tabanca ile bir miktar tabanca fişeği ele geçirdi. 

Şüphelilerden örgüt lideri olduğu iddia edilen E.Ç. ile örgüt elemanlarından H.K, S.K, H.K, Y.D, S.D. ve U.T. yakalanarak gözaltına alınırken, E.Ç. ve H.K. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, aynı olayla ilgili S.A.'nın arandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 17:48:03
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 10:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?