30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sultan Murat Yaylası'nda doğa kampı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Doğa Kampları’nın 2. etabı Sultan Murat Yaylası’nda başladı.

18–24 yaş grubundaki gençlerin katılabileceği Doğa Kampları, ilk dönemi 5-12 Ağustos tarihlerinde Bolu’da yapılırken, ikinci dönemi 15–22 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Sultan Murat Yaylası’nda başladı. Türkiye’nin birçok kentinden gelen 250 sporcuların ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen Doğa Kampı’nda el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, dağcılık (kaya inişi ve yapay duvar tırmanışı), oryantring, paintball, satranç, rafting aktiveleri yapılacak. Bölgedeki turizm merkezlerine gezilerin de düzenleneceği doğa kampının 22 Ağustos tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Doğa kampları Genel Koordinatörü Şennur Sarıberberoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, doğa kampları ile ülkemizin dört bir yanından gençlerin birbirlerini ve o yörenin tarihi ve kültürünü öğrendiklerini belirterek “Doğa kamplarının amacı gençlerimizin yörenin tarihini ve kültürünü öğrenmesi, gençler arasındaki arkadaşlık, dostluk ilişkilerini ön planda tutulmasını sağlamaktır“ dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Şerif Özgür ise gençlerinin doğa kampları ile birlikte ülkenin tarihi ve kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek “Gençlerimiz ülkemizin birçok il ve kasabasından doğa kamplarına katılmak amacıyla gelerek ilimizin tarihi ve kültürel yapısını tanıyorlar. Gençler bu kamplarla beraber arkadaşlık ve dostluk duygularını bir kat daha attırmış oluyorlar “ diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 12:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın ceylan IP: 88.227.98.xxx Tarih : 19.08.2007 12:45:19
bu kampı yapmanız saygıyla karşılıyorum güzel karadeniz memleketimizi gezdirmek göstermek amacıyla size minettar kaldım gerçı bende katılmak isterdim saygılarımla OFLU AYDIN CEYLAN