30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Süreyya'nın durumu üzücü'

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, olimpiyat hazırlıklarını ABD'de sürdüren milli atlet Süreyya Ayhan'ın yapılan doping kontrolünde numunelerinde doping maddesine rastlanılması ile ilgili olarak "Şu anki durum hem kendisi hem de bizim açımızdan hiç iyi değil" dedi.

Olimpiyat hazırlıklarını ABD'de sürdüren Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan'ın yapılan son doping kontrollerinde numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulunduğu öğrenildi. Bundan önce de doping numunesi vermediği için 2 yıl men cezası alan milli sporcunun, uluslararası kurallara göre ömür boyu men cezası almasının gündemde olduğu bildirildi.

Trabzon Yavuz Selim Sahası'nın açılışı için Trabzon'da bulunan Bakan Başesgioğlu, açılış öncesi basın mensuplarının, Süreyya Ayhan ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Konuyu kendisinin de yeni duyduğunu kaydeden Bakan Başesgioğlu "Ben de yeni duydum. Üzüldüm. İyi bir atletimizdi. Üzüldük. Şu anki durum kendisi açısından da bizim açımızdan da iyi değil. Ona geçtiğimiz süreç içinde çok hassasiyet gösterilmişti. Türkiye adına önemli başarılar almıştı. Artık bundan sonraki gelişmelere göre durumunu değerlendireceğiz" dedi.

Öte yandan, aynı açılışta bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtirken, gerekli açıklamanın Atletizm Federasyonu tarafından yapılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 13:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?