30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Sürmene'de çöp toplantısı

Trabzon ve Rize illeri ile bunlara bağlı ilçe ve belde belediyelerinin katı atıklarının bertarafı için oluşturulan ve kısa adı TRABRİKAP olan Trabzon Rize Katı Atık Birliği'nin Kasım ayı toplantısı yapıldı.

Sürmene İlçesi Kutlular mevkiinde bulunan düzenli çöp depolama alanındaki tesislerde yapılan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun başkanlık yaptığı toplantıya, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Trabzon Vali yardımcısı Mehmet Halal ile birlikte ilçe ve belde başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu katı atık depolama alanındaki sorunların süratle çözülmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Depolama alanında iki ay önce bazı sorunlar ortaya çıkmıştı. Ancak yapılan çalışmalarla bu sorunlar giderildi. Of İlçesi'ndeki çöp aktarma istasyonu yaklaşık 20 gün içinde hizmet vermeye başlayacak. Birlik ve beraberlik içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde artık bölgemizde katı atık sorunu çözülmüştür” dedi.

TRABRİKAP Genel Müdürü Muhammet Mazlum ise katı atık depolama alanındaki son durum hakkında birlik üyelerine bilgi verdi. Mazlum, 2 ay önce depolama alanında yaşanan sorunların kısa sürede giderildiğini belirterek, “Depolama alanına dökülen çöpler burada heyelan oluşturdu. Bu sırada alttaki su geçirmez tabaka yırtıldı. Çöpleri alarak alttaki tabakayı iyileştirdik. Bu alanda artık sızdırma olayı yoktur. Of’ta yapılmakta olan aktarma istasyonu ise 20 gün içerisinde devreye girerek Kutlular’a göndereceğimiz çöp miktarı 500 tonu bulacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 15:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan Veyis IP: 85.3.122.xxx Tarih : 27.11.2007 17:39:26

Cözdünüzmü???? Bu olayi bir insan olarak takip ediyorum.Neyi nasil cözdünüz bilmiyorum.Bu olayin bir cok yönü var bunu yöneticiler düsündüklerini saniyorum.Nasil kati atik oraya depolanacak?Bir sekilde geri dönüsümü yapilamayan atiklarmi yoksa sözüm ona herhangi bir kati atikmi yoksa karisik kati atiklarmi?Bu konularda Trabzonlu belediyenin resmi internet sitesinde teknik olarak bilgilendirilmelidir.Belkide cok az kisi bunun teknik yönünü merak ediyor ama demokrasilerde bir fert bile bilgi hakkina sahip olmalidir.Benim düsünceme göre cagimizda depolanan kati atiklar basta doganin bir kanunu olarak depolanmasi gereken nükleer yakitlar veya onlarin türevleridir.Bu bir mecburiyettir.Bizim trabzonda veya cevresinde ne tür kati atiklar depolacak (nükleer atiklar veya türevleri bu sekilde depolanmasi imkansiz).Bunun halkimiza bilgi olarak verilmesi lazim.Modern cagimizda bu tip depolamalar rantabilmidir degilmidir cok su götürür.Asil sorun bilincsizlikten meydana geliyor yillar yili denize döktük simdi dagda bir depo yapiyoruz.Eger ki yapildi artik bu depolama nin bulundugu havza tamamen bosaltilmali ve o bölgeden gelen gecen sular yada sizintilarin ulasabilecegi yerlerdeki insanlar icin gerekli kaynaklar uzun vadede tehdit altindadir.Asil bölgedeki cöp olayinin cözümü ancak ve ancak halkin belli bir sürecte okullarda baslayacak egitim programlariyla yapilacaktir.Cöpler tamamen evde ayrilmali veher cöpün toplama ,merkezleri olusturulmalidir vs vs bunlarin detaylari buradan anlatilacak kadar basit degil,ben yerel yöneticilerin artik bir bilene sorma zamanlarinin geldiginin düsüncesindeyim hatta zaman coktan gecmistir.