30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Tabakhane Vadisi dönüşüme hazır

Trabzon Zağnos Vadisi'nden sonra Tabakhane Vadisi'nde de kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Zağnos Vadisi'nin ardından Tabakhane’de uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Trabzon Belediye Meclisi'nde alınan karar Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) sunulurken, TOKİ'den projeye onay çıktığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile yaşanılır mekanlar oluşturduklarını belirterek, “Bilindiği gibi TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız Zağnos Vadisi’ni yeşillendirme çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bir taraftan bu çalışmayı yürütürken, diğer taraftan da Tabakhane Vadisi için çalışmalara başladık.

Belediye Meclisimizden ‘Kentsel Dönüşüm’ için karar çıkarttık. Bu kararı TOKİ’ye sunduk ve onlarda kararı onayladılar. Bu çalışma ile Tabakhane Vadisi'ndeki çirkin görüntüye son verip burayı da tıpkı Zağnos Vadisi gibi yeşillendireceğiz. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmeden vadiyi çağdaş bir hale getireceğiz. Bu çalışmaya destek veren Sayın Başbakanımıza ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 14:27:55
Güncelleme :18 Eylül 2007 Salı 14:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?