5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tabakhanede kamulaştırma başlıyor

TABAKHANEDE KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR

Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa olarak hayata geçirdiklerini Zağnos Dönüşüm Projesi’nden sonra Tabakhane Vadisi’ndeki dönüşüm projesi 2010 yılından itibaren uygulamaya geçiyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Zağnos Vadisi’nin ardından Trabzon’da yeni bir görsel güzellik daha ortaya çıkacak” dedi.

Trabzon Belediyesi, Tabakhane Vadisi’ndeki tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra sıra vatandaşlarla görüşmelere geldi. Vadide bulunan toplam 683 binanın kamulaştırılması için hak sahipleri ile görüşmelere başlanacak. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2010 yılından itibaren Tabakhane Vadisi’ndeki kamulaştırmaya başlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “Trabzon Belediyesi olarak Zağanos Vadisi’nden dan sonra Tabakhane Vadisinde de kentsel dönüşümü gerçekleştirerek çirkin görüntüleri ortadan kaldırarak şehrimize güzel bir görüntü kazandırmak istiyoruz. Vatandaşımızla görüşmelere başlıyoruz. Hak sahipleri belirlendi. Toplu Konut İdaresiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde yılbaşından sonra kamulaştırmalara başlayabiliriz. TOKİ’yle yaptığımız protokol gereğince vadide bugün var olan kötü görüntünün yerini yeşilin hakim olduğu bir doğa güzelliği alacak. Trabzon’da yeni bir sosyal yaşam alanı oluşturulacak. Ayasofya’nın çevresindeki çalışmalarımız devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi Trabzon’umuzu güzelleştirme adına kentsel dönüşüme hız vererek şehrin çehresini değiştireceğiz” dedi.

Kamulaştırma çalışmaları sırasında ne vatandaşın nede devletin mağdur olmaması gerektiğini ve ortak bir yolun bulanacağına inandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “TOKi Zağnos Vadisi için 100 milyon lira para harcadı. Bunu karşılık beklemeden yaptı. Türkiye’nin hiçbir yerinde TOKİ’nin böyle bir uygulaması yok. Şimdi Tabakhane Vadisi’nde de kamulaştırmalar başlıyor. Bu yapılırken ne vatandaşımız nede TOKİ mağdur duruma düşmemelidir” diye konuştu.

Tabakhane Vadisi’nde oturan vatandaşlar ise vadideki dönüşümün bir an önce başlamasını beklediklerini ifade ederek bu konuda belediyeye destek verdiler.

TABAKHANEDE KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 14:12:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 14:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?