1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Tabela Vergisi'ne bir tepki de Trabzon'dan

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkan Vekili Ahmet Aslanoğlu, tabela vergilerinde yapılan artışın kabul edilemez olduğunu söyledi. Belediye Gelirleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle tabela vergisi oranlarının anormal bir şekilde artırıldığını belirten Aslanoğlu, bu durumun esnaf ve sanatkarda büyük sıkıntılara sebebiyet verdiğini belirtti.

Türkiye’de enflasyonunun yüzde 10’lar seviyesinde olduğunu kaydeden Aslanoğlu, "Tabela vergisi bazı ilçelerde yüzde 8 bin 800 oranında, bazı illerde ise yüzde 28 bin oranında artırılıyor. Belediyelerin belirlediği son fiyatlarla esnafımızın tabela asması mümkün değildir. Bu nedenle yapılan yanlışlık en kısa sürede düzeltilmelidir" dedi.

Tabela vergilerinin bir metrekareden büyük tabelalar için söz konusu olmasına rağmen Trabzon Belediyesi’nin bir metrekareden daha küçük tabelalar için de vergi almasının gündeme geldiğini ifade eden Ahmet Aslanoğlu, bu durumun hukuken doğru olmadığını savundu. Esnaf ve sanatkarların çok ağır şartlar altında mücadele verdiğini belirten Aslanoğlu, "Devletine yük olmadan ayakta kalmaya çalışan, Bağ-Kur, SSK primleri ve vergilerini ödemekte zorluk çeken esnafımıza hükümetin kolaylık sağlayacağı düşüncesindeyiz. Yoksa esnaf ve sanatkarımız bu yeni yükleri kaldıracak durumda değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 15:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?