5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tacize 2 yıl ceza!

Trabzon'da küçük yaşta kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan şahıs 2 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık H.K. duruşmaya katılmadı. Sanık avukatı savunmasında "Mağdure önceden olayın dükkanda başladığını söylemesine karşın, son beyanında bunu inkar etmektedir. Dükkanda başlamadığını söylemektedir. Bu nedenle müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti sanık H.K.'yı "Usulen sübuta eren cinsel saikle özgürlüğü kısıtlama suçundan 5 yıl ağır hapis" cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failinin geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alınarak cezasında indirim yapılarak 2 yıl 6 ay ağır hapis olarak belirledi.


Öte yandan Trabzon'da 20 Aralık 2003 günü meydana gelen olayda H.K. isimli şahıs 9 yaşındaki kız çocuğu S.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Daha sonra beraat eden H.K., kararın Yargıtayca bozulmasının ardından tekrar yargılanırken, bu kez 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 11:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?