5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Talihlilerin sevinç gözyaşları

Trabzon'da, TOKİ'nin dar gelirliler için yaptırdığı 224 konut için yapılan kura çekilişinde kazanan talihliler sevinç gözyaşı döktü.


Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda 224 konut için yapılan kura çekilişine 2 bin başvuru sahibi ile yakınları katıldı. Büyük bir heyecan içinde geçen çekiliş sırasında, salondakiler ellerindeki listelerden kurayı takip etti. Kurada ismi çıkan talihli vatandaşlar sevinç çığlıkları atarak mutluluğunu yanındakilerle paylaştı. Bazı talihli vatandaşlar sevinç gözyaşı döktü.


Büyük heyecana sahne olan kura çekilişinde ev sahibi olan 43 yaşındaki Emine Eken isimli kadın da sevinç gözyaşları döktü. Yaklaşık 15 yıldır kirada oturduğunu belirten Emine Eken, iki çocuğunu daha önce evlatlık verdiğini ve ev sahibi olabilmenin hayalini kurduğunu söyledi. Kurada isminin çıkmasıyla şok olduğunu anlatan Emine Eken, kendisine uzatılan mikrofona konuşmakta zorlandı. Kalp hastası olduğunu belirten ve yaşadığı büyük heyecan nedeniyle yanındaki ilaçlardan içen Emine Eken, "Çok sevinçliyim.


Şoktayım. TOKİ'yi duyduğumdan beri bu anı bekliyorum. Daha önce de müracaat ettim, hep bekliyordum. Ev sahibi olabilmek için gazete ilanıyla iki böbreğimi satışa çıkarmıştım, ancak satamadım. Satsaydım ev alacaktım. Durumum iyi olmadığından iki çocuğumu evlatlık verdim. Biri yanımda duruyor, onu okutmaya çalışıyorum. Allah yüzüme güldü. Ev sahibi oldum" diye konuştu.


Yaklaşık 35 yıldır kirada oturduğunu ve TOKİ sayesinde ev sahibi olduğunu belirten bir vatandaş da sevincinin büyük olduğunu belirterek "Allah bize bu fırsatı sağlayanlardan razı olsun" dedi.


Kurada adı okunanlar sevinçlerini cep telefonlarıyla sevdikleriyle paylaştı. Bazı vatandaşlar ise adı çıkmayınca üzüldü.
Öte yandan Bahçecik Mahallesinde yaptırılacak olan konutların iki yılda tamamlanması planlanıyor. Toplam 240 konuttan 140'ı sakat ve özürlülere ayrılırken, konutların 45 metrekareden oluştuğu belirtildi. Ödemelerin aylık 100 lira olup 240 ay vadeli olduğu belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?