4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Taraftar baskısı yok

Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda taraftar baskısı olduğuna inanmadığını söyledi.

Fındıkçı, ligin sonuna yaklaşılan haftalarda tribünlerde güzel futbol bekleme yerine, takımı sahadan galip ayrılmasını sağlayacak destek bulunmaları gerektiğini belirtti.
Hüseyin Avni Aker'de taraftar baskısı olduğuna inanmadığını belirten Fındıkçı, "Bu konuda yönetime ve teknik direktör Ersun Yanal'a katılmıyorum. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda baskı yoktur. Denizlispor, Konyaspor yenilgilerini ve Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı beraberliklerini taraftar baskısı yüzünden kaybetmedik. Yapılan oyuncu tercihleri yüzünden kaybettiğimizi düşünüyorum. Formsuz oyuncular birçok maçta sahada tutuldu. Ligin ilk yarısında bu taraftar sayesinde son dakikalarda
maçlar çevrilerek sahada kolbastılar oynandı. Bunlar hemen unutuluyor. İşler istenildiği gibi gitmediği zaman suç taraftara yıkılıyor. Sahada herkes görevini en iyi şekilde yaparsa, futbolcular da yaşantılarına dikkat ederse hiç bir problem olmaz " dedi.


Şampiyonluğa oynayan bir takım kendi sahasında üst üste maçlar kaybediyorsa taraftar tepkisini de normal karşılamak gerektiğini belirten Fındıkçı, "Zirve mücadelesi veren bir takım kendi sahasında beklenmedik puan kayıpları yaşıyorsa, taraftarın ufak bir tepkisi elbette olacak. Bu sezon büyük paralar harcandı. Futbolculara çok güzel imkanlar sunuldu. Taraftar profili ise Trabzon'da çok değişti. Artık eskisi gibi futbolculara taraftarlar fiili tepkilerde bulunmuyor. Taraftarlar bu sezon üzerine düşeni
sezon başında beri yapıyor. Bunun karşılığında da takımıyla birlikte mutlu olmak istiyor" diye konuştu.


Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı, Gençlerbirliği karşısında galibiyet adına üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarını belirterek, "Ligin sonuna yaklaşılan haftalarda hiç kimse takımdan güzel futbol beklemesin. Elbette her zaman gönlümüzden güzel futbol ve iyi sonuç geçiyor ama ligin geri kalan bölümler artık çok zorlu ve çekişmeli hiç kimse oynadığınız futbola bakmıyor. Maç sonunda tabelaya bakıyor. Ligdeki puan tablosuna bakıyor. O yüzden Trabzonspor taraftarları olarak biz tribünlerde iyi futbol bekleme yerine, takımın sonuca götürecek destekte bulunmalıyız. Hedeflere ulaşarak hep birlikte mutlu olmak istiyorsak 12. adam görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?