5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Taraftardan tepki

Trabzonspor Taraftarları Sivas'ta gördükleri muameleden ötürü Vali Veysel Dalmaz'a tepki gösterdi.

Turkcell Süper Ligi'nin 29.haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşılaşan Trabzonspor'da taraftarlar Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ı ilkel davranmakla suçlayarak yetkilileri göreve çağırdılar. Trabzon Farozlular ve Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği adına açıklama yapan Erol Çelik, 21 yüzyılda hiç karşılaşılmaması gereken davranışları Sivas'ta yaşadıklarını belirterek, "Futbolun fair-play ruhuna hiç yakışmayan bir tutumla Sivas Valiliği tarafından şehir girişinde alı konulduk. Çağımızda her geçen gün özgürlük ve kişi haklarına saygı vurgulanırken, böyle bir ilke tutum karşısında öncelikle Trabzonspor taraftarı olarak çok şaşırdık ve şehirdeki asayişi ve bu şekilde sağlamaya çalışan Sivas Valisi Sayın Veysel Dalmaz'ı esefle kınıyor ve bu konuyla ilgili makamların olaya müdahale etmesini bekliyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız ve bu kimlikle Türkiye'nin dört bir yanına gitme hakkına sahibiz ve bu özgürlüğümüzü hiçbir yetki ve hiçbir makam kısıtlayamaz" dedi

Çelik, "Trabzonspor yıllardır en büyük hayali olan başarının sırrı olarak nitelendirilen birlik ve beraberlik duygusu, öncelikle Trabzonspor'u Trabzonspor yapan o büyük takımın taraftarına sahip çıkmaktan geçer. Trabzonspor'un gerçek sahibi olan taraftarlar Sivas'ta yalnız bırakılmıştır. Biz sıkıntımızı dile getirmek için Trabzonsporlu yöneticilere ulaşamadık. Taraftar desteği olmayan takımlar her zaman mağlup olmaya mahkumdur. Özellikle Trabzonspor'umuz kazandığı başarılarının büyük kısmını her zaman her yerde yanında olan taraftarına borçludur" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Erol Çelik, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile aralarında problem olmadığını da belirterek, "Ersun Hoca ile aramızda hiç bir problem yok. Geçtiğimiz sezondan buyana biz kendisine destek veriyoruz. Ama o sürekli taraftar baskısından bahsediyor. Konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyor. O işini yapsın bizde işimizi yapalım. Bundan sonra taraftar baskısı nasıl olacak herkes görecek. Kayserispor maçında herkes tribünleri izlesin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?