30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Tavuktan kaçmak isterken öldü

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde motosikletiyle giderken yol kenarında bulunan ve motosikletin sesinden ürken tavuğun yüzüne doğru sıçraması sonucu dengesini kaybederek düşen ve başını yere çarpan genç, kaldırıldığı hastanede 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Ağaçlı Köyü'nden motosikletiyle ilçe merkezine doğru yola çıkan Yaşar Sali'nin (26) üzerine, yol kenarında bulunan ve motosikletin sesinden ürken tavuk havaya sıçradı. Yüzüne doğru gelen tavuk nedeniyle kontrolünü kaybeden Sali, düşerek başını yere çarptı. 

Başından yaralanan Sali, kaldırıldığı Akçaabat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada beyin tomografisi çekilen Sali, herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine taburcu edilerek evine gönderildi. Eve geldiğinde bulantı ve baş dönmesi gibi şikayetler görülen Sali, yakınları tarafından tekrar hastaneye kaldırıldı. Numune Eğitim ve araştırma Hastanesi'nde 2. kez beyin tomografisi çekilen Sali'de beyin kanaması başlangıcı tespitedildi. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yaşar Sali, beynindeki kanamanın durdurulaması üzerine dün hayatını kaybetti. Yakınları dün akşam saatlerinde cenazesini hastaneden teslim alırken, bugün ilçenin Ağaçlı köyünde cuma namazının ardından toprağa verdiler. 

Yakınları Yaşar Sali'nin ölümünde hastane yetkililerinin ihmali olduğunu iddia ederlerken, hastane yetkilileri kendilerini savundu. Hastane yetkilileri, Yaşar Sali'nin, çekilen ilk tomografisinde beyin kanaması ile ilgili bir bulguya rastlamadıklarını, 2. kez bulantı ve baş dönmesi şikayetiyle geri getirilmesi üzerine yeniden çekilen tomografisinde beyninde kanama tespit edildiğini, bunun üzerine hemen yoğun bakıma alındığını kaydettiler. Sali'nin, daha önce geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle kullandığı kan sulandırıcı ilaçların, kanın pıhtılaşmasını engellediğini ve bu nedenle tedaviye cevap alamayarak hastayı kaybettiklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 16:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?