5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

TBMM Başkanı Trabzon'da

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yakın korumasının babası ve Şalpazarı eski belediye başkanlarından İsmail Ataman'ın cenaze namazına katıldı.

Sabah saatlerinde hava yolu ile Ankara'dan Trabzon'a gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan, karayolu ile Şalpazarı ilçesine geçti. Toptan, burada, yakın koruması Güngör Ataman'ın babası Şalpazarı ilçesi eski belediye başkanı emekli öğretmen İsmail Ataman'ın (84) Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından İsmail Ataman,
ilçedeki aile mezarlığında toprağa verildi.

12 Eylül askeri darbesinin ardından Şalpazarı Belediye Başkanlığı yapan Ataman, bir dönem İl Genel Meclisi üyeliği ve Yüksek Danışma Haysiyet Kurulu üyeliğinde de bulunmuştu.  Şalpazarı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazında yakın koruması Güngör Ataman'ın babasının cenazesinde bile Toptan'ın korumalığını yapması ve görevini ihmal etmemesi dikkat çekti. Öte yandan Köksal Toptan, cenaze namazının ardından ilçeye bağlı mesire yeri Acısu'ya gitti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu 9 DTP Milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekeyi değerlendirerek "Benim bilgim yok. Ancak, Meclis'e geldikten sonra dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik bir fezleke ise usulümüz belli" dedi.

Şalpazarı ilçesinde katıldığı bir cenaze namazı sonrasında ilçeye bağlı Acısu'ya geçen ve burada yöreye ismini veren Acısu'dan içen TBMM Başkanı Köksal Toptan daha sonra bir süre yürüyüş yaptı. İlçeye bağlı Geyikli beldesine geçen ve Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen'i ziyaret eden Toptan, burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in Giresun'un Görele ilçesine giderken rahatsızlandığını öğrenen ve kendisini telefonla arayarak bilgi alan Toptan daha sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu 9 DTP Milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke ile ilgili soru üzerine "Benim bilgim yok. Ancak meclise geldikten sonra dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik bir fezleke ise usulümüz belli. Milletvekili olanlar için gelen bütün fezlekeler TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nda ele alınır. Bir rapor hazırlanır. Meclis Genel Kurulu'nun onayına ve bilgisine sunulur. Dönem başından beri aşağı yukarı dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik 415 fezleke geldi. Bunların hiçbirisinin kaldırılmasına yönelik bir karar verilmedi. Tamamı dönem sonuna bırakıldı. Fezleke hazırlanması dokunulmazlığın kaldırılacağı anlamına gelmez. 23. Dönem'de bu yönde bir karar verilmedi."

Bilindiği gibi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu DTP'li Sebahat Tuncel, Osman Özçelik, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtulan, İbrahim Binici, Sevahir Bayındır, Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk'un ''Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılık'' suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 18:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?