30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Tek suçlu Erhan Tuncel'

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrat Dink’i öldürmekle suçlanan Ogün Samast’ı cinayete azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanan Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal ve avukatı Fatih Çakır bugün Trabzon Adliyesi’ne geldi ve İstanbul Savcılığı’na bir dilekçe gönderdi. 

Avukat Fatih Çakır, Yasin Hayal’le cezaevinde yaptığı konuşma notlarının bulunduğu dilekçenin İstanbul Savcılığı’na gönderilmesinin ardından Adliye önünde bir açıklama yaptı. Avukat Çakır, “Basında çıkan haberler benim iradem dışındadır. Ben Yasin Hayal’in avukatı olarak cezaevinde yaptığım görüşmeyi düzgün bir dilekçe haline getirerek İstanbul Savcılığı’na gönderdim. Trabzon’u karıştırmaya çalışıyorlar. Bunun başında da Erhan Tuncel var. Erhan Tuncel gençleri kullanarak bu şehiri karıştırmaya çalışıyor. Ben Erhan’la sonuna kadar mücadele edeceğim. Müvekkilim Yasin Hayal ilk ifadelerinde cinayetin azmettiricisi olduğunu kabul etmişti, doğrudur. Ama kendisiyle konuştuğumda, Erhan Tuncel’i korumak için bu iddiaları kabul ettiğini söyledi. Ama Yasin, Erhan Tuncel’in nasıl biri olduğunu öğrenince yanlış yaptığını anladı ve gerçekleri söylemeye başladı. Yasin Hayal sadece yardım ve yataklık yapmıştır. Azmettirici Erhan Tuncel’dir. Erhan gençlerimizi kullanan bir insandır'' dedi. 

Avukat Fatih Çakır’ın açıklamasından sonra Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal ise, kendisine sorulan soruları, “Artık adliyeye sevk olmuş bir konu bu. Birşey söylemem yanlış olur'' diyerek yanıtsız bıraktı.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 15:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?