4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Tekke en pahalı 25 arasında

Dünyada her yıl futbolculara ödenen transfer ücretleri artarken, bu yılın en yüksek ücretini alarak takımlarını değiştiren 25 futbolcu belirlendi.

Sezon başında Fenerbahçe'den İngiltere Premier Ligi takımlarından Bolton Wanderers'a giden Fransız futbolcu Nicolas Anelka, 22.4 milyon YTL'lik transfer ücretiyle listenin 8. sırasında yer aldı.

Aldığı bu transfer ücretiyle Pablo Aimar, Van Buyten ve Maniche gibi yıldızları geride bırakan Anelka, üst üste rekor ücretlerle transfer gerçekleştiren nadir futbolculardan biri olarak tarihe geçti.

Trabzonspor'un ve milli takımın golcüsü Fatih Tekke, yaptığı dış transferle adını yılın en çok kazananları listesine yazdırdı.

Rusya'nın Zenit St Petersburg takımına giderken aldığı 19.1 milyon YTL'lik transfer bedeliyle bu yılın listesine 16. sıradan giren Tekke, Birmingham City'den 18.76 milyon YTL'ye Liverpool'a geçen Jermaine Pennant'ın hemen üstünde yer aldı.

Dünyada yılın en yüksek ücretle takım değiştiren futbolcularını sıralayan listede, Fransa'nın Olimpique Lyon takımından sezon başında İspanya'nın Real Madrid takımına 49.5 milyon YTL'ye giden Malili Mahamadou Diarra ilk sıraya yerleşti.

İspanyol Real Betis'ten Valencia'ya 47.23 milyon YTL ücret karşılığı transfer olan Joaquin Sanchez, listenin 2. sırasında yer alırken, bu sezon şike iddiaları nedeniyle İtalya'da Serie B'ye düşürülen Juventus'tan Inter'e gelen İsveçli Zlatan Ibrahimovic'in 46.9 milyon YTL'lik transfer bedeli, 3. sırayı aldı.

Andriy Shevchenko, Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, Ashley Cole, William Gallas, Denilson gibi dünyaca ünlü futbolcular listeye giremedi.


aa
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 11:24:34
Güncelleme :19 Aralık 2006 Salı 12:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?