5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Teknik direktör arayışı askıda

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, zirve iddialarının sürmesi nedeniyle teknik direktör arayışlarını sezon sonuna kadar askıya aldıklarını belirtirken İtalyan teknik adam Alberto Zaccheroni ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.


Trabzonspor'un zirve iddiasının sürdüğünü ve bütün yoğunluğu buna verdiklerini kaydeden asbaşkan Hacısalihoğlu, böylesine kritik bir süreçte teknik adam arayışlarını ertelediklerini dile getirdi. Çeşitli isimlerle görüşmelerde bulunduklarını ancak sezon sonuna kadar zaman olması nedeniyle acele etmediklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, bu konunun Trabzonspor camiasını mutlu edecek bir şekilde çözümleneceğini ifade etti.
Düşündükleri ve görüştükleri teknik adamların çalıştırdıkları takımlar olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Türkiye'de son yıllarda enteresan bir durum var. Gerek futbolcu transferleri gerekse teknik adam transferleri kulüplerin planlaması ve istekleri doğrultusunda değil menajerlerin yönlendirmesi doğrultusunda yapılıyor. Menajerlerin bağlantılı oldukları teknik adamlarla ilgili hem bize bilgi ve öneri sunuyorlar, diğer taraftan da basına bu konuda bilgi veriyorlar. Ancak bizim Zaccheroni ile ne bir
görüşmemiz oldu, ne de böyle bir düşüncemiz var. Maalesef Türkiye'de menajerler bağlantılı oldukları kişileri bir parça kamuoyu oluşturmak maksadıyla bu tür haberleri yapıyorlar. Kamuoyu oluşturarak o isimleri transfer ettirmeye alışmışlar. Bu da o yönde bir çalışmadır. Menajeri kutlamak lazım" dedi.

"TRABZONSPOR CAMİASI ŞENOL GÜNEŞ'İ ÇOK İSTİYOR"
Güney Kore'nin FC Seuol takımını çalıştıran Şenol Güneş ile görüşme yaptıklarını ancak net bir öneride bulunmadıklarını kaydeden Hacısalihoğlu, Bordo-mavili camianın Güneş'i çok istediğinin altını çizerek şöyle konuştu:
"Şenol Güneş ile görüştük. Ancak net olarak ne biz bir öneride bulunduk ne de Şenol hoca kesin olarak (Gelirim) ya da (Gelmem) yönünde bir şey söyledi. Düşündüğümüz isimlerin başında Güneş geliyor. Camia da Şenol Güneş'ten yana"
Ligin ikinci yarısında çok iyi bir çıkış yakalayan Bursaspor ile çok zorlu bir müsabakaya çıkacaklarını söyleyen Hacısalihoğlu, şampiyonluk iddiası bulunan takımların hiçbirinin kolay maçı olmadığına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Güçlü bir kadromuz var ve ligdeki iddiamız sürüyor. Zor geçecek olan maçtan 3 puan ile ayrılarak gelecek haftalara umutla bakmak istiyoruz. Daha sonra ise Eskişehirspor ile oynayacağız. Rakibimizin düşme hattında olması nedeniyle kolay bir maç olmayacak. Daha sonra Fenerbahçe ile sahamızda oynayacağız. Ligdeki konumu ne olursa olsun Fenerbahçe her zaman çok dişli bir rakiptir. Bu açıdan kolay maçımız yok. Rakiplerimizin de kolay maçları yok. Üç puanlık sistemde ve bugünkü ligin seyrinde zayıf takım
olmadığını gerçeği göz önüne alınırsa hiçbir takımın işi kolay değil. Bu strese dayanan ve kazanma arzusunu sahaya yansıtan takımların kazanacağını düşünüyoruz"

"HAKEMLERİMİZE İNANMAK VE GÜVENMEK İSTİYORUZ"
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, hakemlerin art niyetli olmadığını ancak birçok maçta neticeleri etkileyecek hatalar yaptıklarını dile getirerek, "Bu dönemde hakemlerimiz epeyce bir deneyim kazandı. Ligin bitimine 3 maç kala kimsenin lehine ve aleyhine hata yapmamalarını temenni ediyoruz. Takımların kaderlerini etkileyecek hatalar yapmazlar. Hakemlerimize güvenmek ve inanmak istiyoruz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?