4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Teknik direktör sorunu yok

HACISALİHOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"Trabzonspor'un aldığı sonuçları normal kabul etmek mümkün değil" diyen Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bazı futbolcuların görüşlerini alacaklarını belirterek, bu kötü dönemi camianın desteği ile hep birlikte aşacaklarını söyledi. Hacısalihoğlu, Trabzonspor'da, teknik direktör sorunu diye bir gündem olmadığını da ifade etti.

Trabzonspor'un sezona başladığı günden itibaren arzu edilen neticeleri, dolaysıyla da klasmanda da arzu ettiği yeri alamadığını belirten Hacısalihoğlu, "Bunlara çeşitli etkenler, şansızlıklar, beceriksizlikler ve bazı hataların etkisi olabilir. Bu durum sonuçların da iyi olmamasını ortaya çıkartıyor ve hoşnutsuzluk oluyor. Kulüplerin de zaman zaman böyle kötü dönemleri olur. Biz de bu dönemi hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Trabzonspor'un iyi bir kadrosu olduğunu, iyi bir seyircisini olduğunu büyük

bir kulüp olduğunu sezon sonu daha iyi ortaya çıkartacağımızı düşünüyoruz. Rakiplerimizin aldığı neticeler ve klasmandaki yerlerini daha iyi değerlendirmek lazım. Trabzonspor şansızlıklarla puan kaybettiği dönemlerde rakiplerimiz şansla kazandığı puanlar oldu. Ama bunlar bir lig boyu sürmeyecek Trabzonspor'da zirvedeki yerini alacaktır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖR SORUNU DİYE BİR GÜNDEMİMİZ YOK"

Trabzonspor'da teknik direktör sorunu diye bir sorunlarının bulunmadığını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un geçmişine baktığımız zaman yapılan teknik direktör değişikliklerinin kulübe hiç bir yarar getirmediğini görüyoruz. Bunu taraftarımızda çok iyi biliyor. Tüm kulüplerde olduğu gibi bizde de arzu edilen neticeler alınmadığı için hocalarla ilgili olarak spekülasyonlar yapılıyor. Trabzonspor içinden yetişmiş kıymetli hocalarımızın da isimleri gündeme getirilerek yıpratılıyor. Tartışılıyor. Zaman zaman onlar cevap vermek durumunda kalıyor. Bunlar ilerdeki görevleri için olumsuz ortam oluşturuyor. O nedenle hep kendi değerlerimizi yıpratmayalım, hem de görevdeki hocayı tedirgin etmeyelim. Bir hoca değişikliği olacağı zaman Trabzonspor kulübü bunu yapar. Şu anda böyle bir şey gündemde yokken, bunları tartışmanın, başka insanları tartışmanın kulübe faydası olmaz" dedi.

"FUTBOLCULARIN DA GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ"

Teknik Direktör Hugo Broos ile sık sık görüştüklerini belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, "Basında yer aldığı gibi sürekli rapor isteyelim, bir rapor alalımdan öte, durum değerlendirmesi yapıyoruz. Yine yapacağız. Bugün alınan sonuçları normal kabul etmek mümkün değil. Ancak bunları ne şekilde değiştirebiliriz, problemler nerede, ne gibi uygulamalar yapılabilir? İdari menajerden ve bazı futbolculardan görüşler alacağız. Yönetimin de görüşleri doğrultusunda yapılması gereken değişiklikler ve düzenlemeler varsa bunları yapıp Trabzonspor'un daha iyi olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ NEYİ İSTEYİP İSTEMEDİĞİNE KARAR VERMELİ"

Son yıllarda maalesef seyircilerimiz rakip takımlardan ziyade kendi oyuncularımızı baskı altında tutuyor diye Hacısalihoğlu şöyle konuştu: "Bu da takıma fayda getirmiyor. Trabzonspor taraftarının ve camiasının gerçeklerini, beklentilerini, ihtiyaçlarını rakiplerin de aynı şekilde durumunu daha iyi tahlil ederek, neyi istediğini, neyi istemediğini ortaya koyması lazım. Buna göre değerlendirme yapması lazım. Trabzonspor'un alt yapısından gelen Trabzonlu oyuncu Tayfun daha maçın başlarında kendi seyircisi

tarafından yuhalanırsa, hem de 'takımda niye Trabzonlu oyuncu fazla yok?' diye yakınırsak bu ikisi çok bağdaşmaz. Trabzonspor'da fayda getirmez. Aynı şekilde Barış Memiş seyirciler tarafından yuhalanırsa, bunlar Trabzonspor'a hiçbir şey kazandırmaz. Trabzonspor'un rakipleri, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ekonomik, yapılanma ve kadro olarak ne durumdalar nerelere geldiler bunlara iyi bakmak lazım. Trabzonspor'un bunlara karşı nasıl üstünlük sağlaması gerektiğini daha iyi tahlil etmemiz lazım. Bu konuda fikrimizi oluşturmamız lazım. Aksi durumda istemeyerekte olsa kulübe zarar veriyoruz."

"ARADAKİ PUAN FARKINI KAPATMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Hayrettin Hacısalihoğlu, Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmanın iki takım açısından da çok önemli olduğunu belirterek, "İki takım açısından da çok önemli maç. Rakiplerimizle aramızda epey bir puan farkı var. 3 puanlık sistemde çok sayıda maçta var. Bu nedenle el birliğiyle bu dönemi açmayı ve aradaki puan farkını kapamayı gayret edeceğiz. Takımımızın başarısız olduğu, iyi futbol oynamadığı dönemlerde taraftarımızın gücüne çok daha ihtiyacımız var. Bunu esirgememek lazım. Görülecektir ki Trabzonspor sezon sonu 4 takım arasında zirvedeki yerini alacaktır" dedi.

"SONG'DA ÇÖZÜLMEYECEK PROBLEM YOK"

Bir takımın problemlerin Kamerunlu oyuncu Song tarafından değil menajeri tarafından yansıtıldığını belirten Hacısalihoğlu, "Bunlar çözülmeyecek konular değil. Trabzonspor bu konuları çözecektir. Song da kadromuzda yer alan oyunculardan biridir. Hocanın görev verdiği dönemlerde takımdaki yerini alacaktır. Bu konuyla ilgili olarak idare menajer arkadaşımız kendisiyle sık sık görüşüyor. Çözülmeyecek bir problem yok" diye konuştu.

Trabzonspor'un forvet oyuncuları Gökhan Ünal ve Umut Bulut'un kariyerlerinin ortada olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, "Geçen sene attıkları goller ortada. Zaman zaman kötü oynadıkları oluyor. Bir maçta iyi oynadıkları zaman golcüye ihtiyaç yok. Gol atamadıkları zaman golcüye ihtiyaç var gibi bir değerlendirme sağlıklı olmaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 14:00:01
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 18:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol cesur IP: 88.76.91.xxx Tarih : 6.10.2009 21:49:39

Cikinda adama yakisir yalanlarla dolu olmayan yorumlar yapin , yeter artik ya taraftari kandirdiginiz . taraftra sunu alin bunu alin diye yalvarin sonrada taraftra akil ögretmeye kalkin yok öyle yagma. taraftra aptal degil dir ve sizin ne yaptiginizi görüyor ve biliyor siz taraftara akil verene kadar bir iyilik yapin ve istifa edin birakin su takimin yakasini. yeter artik sizin gibi isi bilmeyenlerden cektigi su takimin gidin artik.