30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Telekom kablolarına sabotaj

Telekom Trabzon İl Yöneticisi Ergin Bektaş, grev kararının ardından Trabzon’da 10 ayrı sabotaj olayı meydana geldiğini söyledi.

Türk Telekom ile Türk Haber İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 16 Ekim’de başlayan grev yurt genelinde devam ederken, grevin hemen ardından haberleşme hatlarına yapılan sabotajlar gündeme geldi. Türkiyenin değişik yelerinde Telekom kablolarına sabotajlar yapılırken, Trabzon’da da grevin başlamasından bu yana farklı yerlerde toplam 10 sabotaj olayı meydana geldi. Son olarak bugün Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Sülüklü Mezarlığı mevkiinde Telekom’a ait telefon kabloları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek zarar verildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Telekom Trabzon İl Yöneticisi Ergin Bektaş, sabotajların grevin ardından artış gösterdiğini belirterek şu ana kadar şehrin değişik yerlerinde 10 ayrı sabotajın yaşandığını söyledi. Bektaş, sabotajların kurum çalışanları tarafından yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak “Biz kesin deliller olmadan kimseyi suçlayamayız. Yaşanan sabotajları kolluk kuvvetlerine intikal ettiriyoruz. Onlar olayın faillerini yakalamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Grevin ardından ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da bazı hizmetlerin aksadığını kaydeden ve grevin hiç kimseye faydası olmadığını vurgulayan Bektaş, “Grevin ne işverene, ne de işçiye bir faydası var. Bundan kimse kazançlı çıkmıyor. Grev, verdiğimiz bazı hizmetleri aksatıyor. 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu gereği, greve katılanların yerine yeni eleman çalıştıramıyoruz. Haliyle bu elemanların verdiği hizmetlerde bazı aksaklıklar oluyor. Sabotaj olaylarına müdahale ediyoruz ama arıza ve tesis olayına müdahale edemiyoruz. Temennimiz, grevin bir an önce sonlandırılması. Bu süreçte vatandaşımızından da anlayış bekliyoruz” dedi.

Bektaş, kablo hırsızlığı olaylarının da bu yıl geçen yıla göre artış gösterdiğine de dikkat çekerek, “2006 yılında toplam 26 kablo hırsızlığı olayı meydana gelirken bu yıl geride kalan 10 ay itibarıyla toplam 42 kablo hırsızlığı olayı yaşandı. Bu yıl yaşanan kablo hırsızlıklarının Telekom’a maliyeti ise 259 bin 910 YTL oldu” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 15:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?