5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Temel ile Fadime yok satıyor

Trabzon'da 3 yıl önce 4 kişiyle yöresel hediyelik yapım işine girerek bugün çoğunluğunu ev hanımlarından oluşan yaklaşık 80 çalışanı olan As-Rın Hediyelik şirketi, gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor.


Hediyelik eşyalar arasında en fazla ilgili yörenin simgesi haline gelen Temel ve Fadime figürü olan anahtarlıklar görürken şirket yetkilisi İbrahim Saral, devlet kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 3 yıl önce tek atölyede 4 kişi ile işe başladıklarını şimdi 13 ayrı atölyelerde 80 yakın çalışanı ile talepleri karşılama çalıştıklarını ifade eden Saral, çalışanların çoğunluğunu ev hanımlarından oluştuğunu belirtti. Yörenin önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl, Sümela, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü gibi yerlerinden görüntüleri anahtarlıklara taşınırken, başta Temel, Fadime ve hamsi, fındık, figürü en fazla ilgi çeken anahtarlıklar arasında yer alıyor.
İbrahim Saral, yüzde 80 eğitimli olan kişilerin bu işte çalıştığını belirterek "Üç yıl önce bu işe başlarken, zamanla bu kadar taleple karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik. Şimdi yaklaşık 80 çalışanlarımızla talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Talep arttıkça da eleman sayımızı artırıyoruz. Yöresel eşyaların yanı sıra alternatif eşyaların üretimini de yapmaktayız. Genellikle anahtarlık, buzdolabı süsleri, biblolar, tablolar, promosyon ürünler, abajurlar, aynalar ve çiçeklik gibi her yöreye ait tasarım ve modelleri yapabiliyoruz. Atölyelerimizde dökümü yapılan figürler rutin montaj işlemlerinin ardından ev hanımlarına dağıtılarak kendi evlerinde bu figürleri boyayıp son şeklini veriyorlar. Yapılan işin durumuna göre ev hanımları kişi başı yaklaşık 300 ila 750 TL arasında para alabiliyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 11:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?