5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tenik Direktör sorunu çözülüyor

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, süpriz bir gelişme yaşanmaması halinde Çarşamba gününden sonra Kulüp Başkanı Sadri Şener'in takımın yeni teknik direktörüyle el sıkışmış olacağını belirterek, teknik direktörün belirlenmesinden sonra transfere hız vereceklerini söyledi.


Teknik direktör sorununu çok kısa zamanda çözmeyi arzu etmelerine rağmen karşılıklı görüşmeler sonrası işin uzadığını belirten Asbaşkan Hacısalihoğlu, "Yaptığımız karşılıklı görüşmeler ve aldığımız öneriler doğrultusunda daha detaylı bir çalışma yapmak gerekli oldu. Çarşamba gününden sonra sayın başkan Sadri Şener, Trabzonspor'un gelecek yılki hocasıyla el sıkışmış olur" dedi.
İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson, Alberto Zaccheroni ve Vahid Halilhodziç'in görüştükleri teknik adamlar arasında yer aldığını kaydeden Hacısalihoğlu, "Görüştüğümüz 4-5 teknik direktör var. Bu isimler kamuoyunda yer aldı. Bu hocaların hangisiyle anlaşılırsa o hocayla gelecek yıl çalışacağız. Hepsiyle aynı oranda görüşmeler devam ediyor" şeklinde konuştu.
Teknik direktörün belirlenmesinin ardından transfere hız vereceklerini belirten Hacısalihoğlu, "Belirlenen hoca ile karşılıklı yapacağımız görüşmeler sonrasında transferde yer alan isimlerle görüşmeleri hızlandıracağız. Bu yıl fazla bir transfer yapmayacağımızı geçen sezonun başında söylemiştik. Bu yıl eksik mevkilere ya da muhtemel gidebilecek oyuncuların yerlerine birkaç oyuncu takviyesi ile bu sezonki transferi tamamlayacağız. Çünkü geçen yıl bir kadro oluşmuştu. Bu kadro şimdi daha da verimli hale
gelecektir diye düşünüyorum. Eksik bölgelere yapılacak olan takviyelerle iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Gençlerbirliği'nden Engin Baytar ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Tjikuzu ile ilgili kulüpleriyle görüştüklerini hatırlatan Hacısalihoğlu, "Oyuncuların kendileriyle de kısmen görüşmeler yapıldı. Ama henüz neticelenmiş değil. Göreve gelecek hocayla transferlerle ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra belirleyeceği mevkilere göre 1 veya 2 oyuncuyu kadromuza katmayı düşünüyoruz. Kesinleştirdiğimiz Ferhat Öztorun dışında bir transferimiz yok" dedi.

"SONG'A HAKSIZLIK YAPILIYOR"
Kamerunlu oyuncu Rigobert Song hakkında yapılan yorumlar ve haberlerle ilgili olarak ise Hacısalihoğlu, "Song hakkında yapılan haberleri şaşkınlıkla izliyorum. Kaybedilen maçlardan sonra arzu ettiğimiz puanları alamadığımız karşılaşmalardan sonra en çok üzüntüyü yaşayan oyuncu olmasına rağmen, sanki çok duyarsız gibi gösteriliyor, bunlar gerçekle bağdaşmıyor. Song'un sözleşmesi devam ediyor. Song, gelecek yıl takımda olacaktır. Ancak yalnız onun için değil yabancı oyuncularımızın hepsi için önemli
teklifler gelirse, futbolcuların da görüşleri o yönde olursa karşılıklı değerlendirir kulüp menfaatleri açısından bir değerlendirme yaparız, ama şu an için böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
Hacısalihoğlu, Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir'in sözleşmesinin sona erdiğini belirterek, "Aynı şekilde Serkan Balcı'nın da sözleşmesi bitti. Bu oyuncularla ilgili değerlendirmeleri göreve gelecek olan hocayı bekliyoruz. Birlikte bir değerlendirme yapıp bir yol haritası çizeceğiz" diye konuştu.
Trabzonspor camiasının neyi istediğini çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Hacısalihoğlu, "Trabzonspor camiasının bir fikir birliği içinde olması gerekir. Yıldız oyuncu isterken bir taraftan da 'kulübün borcu artıyor' denirse yönetimlere rahat bir çalışma ortamı sağlanmış olmaz. Trabzonspor camiası ne istediğini, ne konularda ihtiyaç olduğunu daha iyi bir şekilde değerlendirirse yönetimlerde kulübü yönetmekte sağlıklı karar verme imkanı yakalar" açıklamasında bulundu.

"RAKİPLERİMİZİN YAPTIĞI TRANSFERLER BİZİ BAĞLAMAZ"
Rakiplerin yaptığı veya yapacağı transferlerin kendilerini bağlamadığını belirten Asbaşkan Hacısalihoğlu, "İstanbul'un 3 büyük takımının geçen seneki kadrolarına bakarsak çok önemli isimler kadrosunda bulundurdular. Sivasspor ikinci oldu. Trabzonspor'da üçüncü oldu. Yalnızca yıldız oyuncu yetmiyor. İyi de bir ekip olmak, ekip anlayışının takım içerisinde oturmuş olması çok önemli bir faktör. Yıldız oyuncularda zaman zaman takımın zorlandığı maçlarda sorunu çözen anahtar oluyor" şeklinde konuştu.
Hiçbir kulüpte aşağı yukarı transferin başlamadığını belirten Hacısalioğlu, "Bunda en büyük etken dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kulüplerin futbolcuların ve camiaların buna henüz uyum sağlayamamış olmasıdır. Trabzonspor da tabi bu zorlukla karşılaşıyor. Geçen yıl Avrupa'da 7 milyon Euro olan bir oyuncu, bu sezon 2 milyon Euro ediyor. Oyuncu da geçen yıl 1 milyon Euro alırken, bu yıl 500 bin Euro teklif ediliyor. Türkiye'deki oyuncular henüz buna alışamadı. Bu yıl gerek kulüplerin istediği
bonservisler, gerek sporcuların alacağı paralar geçen yılki aldıklarından daha düşük olacağı dünya genelinde bir gerçek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?