30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Tetikçinin iadesi bekleniyor

Trabzon'un Maçka İlçesinde, geçen yıl Eyüboğlu Ailesi'nden iki kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayeti işlediği iddia edilen Coşkun A.'nın Ukrayna'da İnterpol aracılığıyla yakalanmasının ardından ilk duruşması bugün gerçekleştirildi.

Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu beldesinde 10 Haziran 2006 tarihinde Mustafa ve Çağdaş Eyüboğlu'nun öldürülmesi ile sonuçlanan çifte cinayetin bugün Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. duruşması yapıldı. Yaklaşık yarım saat süren duruşma 20 Eylül 2007 tarihine ertelendi. Duruşmaya her zaman olduğu gibi Eyüboğlu Ailesi'nin fertleri katılırken, duruşma sonrası yaptıkları açıklamada Coşkun A.'nın bir an önce Türkiye'ye iade edilerek yargılanmasını istediler.

Eyüboğlu ailesi adına açıklamayı yapan Ayla Eyüboğlu, katil zanlısı olduğu iddia edilen Coşkun A.'nın yakalanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yaptıkları araştırmalar sonucu katil zanlısının Ukrayna'da olduğunu öğrendiklerini anlatan Ayla Eyüboğlu, şöyle konuştu: Hemen İnterpol tarafından aranıp yakalanması konusunda Dışişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı dahil tüm emniyet birimlerine müracaatta bulunduk. Bizim verdiğimiz bilgilerde Coşkun A.'nın yurt dışına halasının oğlu E.Ş.'nin pasaportuyla çıktığı yönündeydi. Hatta olayı meclis gündemine taşıyarak meclis tutanaklarına 'şaibeli bir sonuçla yakalanamadı' diye kaydettirdik. Bu girişimlerimiz sonucunda Coşkun A.'nın Ukrayna' da bir kafede Trabzonspor-Otelul Galati maçını izlerken yakalandı."

Ayla Eyüboğlu konuşmasında şu ana kadar kimseye zarar vermediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Olayın neden yapıldığının açığa çıkmasını istiyoruz. Eyüboğlu Ailesi olarak şu ana kadar kimseyle bir sorunumuz olmadı, kimseye zarar vermedik, neden bu zararı gördük? Neden kardeşim ve kuzenim öldürüldü? Bugüne kadar mücadelemiz katil zanlısı Coşkun A.'nın yakalanması yönündeydi. Bundan sonra mücadelemiz olaya karışan herkesin tutuklanarak hakettikleri cezayı alması yönünde olacak. Bu bir örnek dava olmalı."

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 17:46:24
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 18:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?