5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tiyatro festivali başladı

Bu yıl 10.'su yapılan ve 14 ülkeden 16 tiyatro grubunun katıldığı Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
Festivalin açıl töreni Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Tiyatro Müdürü Fatih Tokgöz, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Atatürk Alanı'nda yapıldı.
Törende konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon'un geçmişten gelen kültür mirasını koruyabilmiş ve bugüne aktarabilmiş nadir şehirlerden birisi olduğunu kaydetti.
Değişik ülkelerden katılan tiyatrocularla 15 gün boyunca sanatın büyüleyici, bütünleştirici ve sevgiyi çoğaltan kucağında birlikte olacaklarını kaydeden Bilgin, "Bu festival bize hayatın fark etmediğimiz yönlerini de gösterecek. Bize daha mutlu, daha barışçı, daha sevecen olmamız için ayna tutacaklar. Çünkü tiyatro iyilerin iyiliğini, kötülerin kötülüğünü gösteren toplumsal bir aynadır. Tiyatro cehaletle, geri kalmışlıkla, yalanla, kötülükle, insanlığın geleceğini karartan her türlü olumsuzlukla mücadele eder" diye konuştu.


Trabzon Valisi Nuri Okutan ise festivalin Trabzon'un tarihten gelen zengin kültürel yapısının bir dışa yansıması olduğunu dile getirdi.


Yapılan konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi Bando Takımı eşliğinden festival kortej yürüyüşü başladı. Kortej yürüyüşü Zağnos Vadisi'nde son bulurken, burada folklor ve Kolbastı gösterisi yapıldı. Trabzon Valisi Nuri Okutan ve davetliler de Kolbastı ve folklor gösterilerine eşlik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde davetlilere Trabzon'a özgü yöresel yemekler dağıtıldı.
10. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale bu yıl ilk kez katılan Polonya, Kazakistan ve Kanada'nın dışında Türkiye, KKTC, Romanya, Moldova, Fransa, Rusya, Gürcistan, İsrail, Bulgaristan, İspanya ve Almanya'dan tiyatro topluluklarının katılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?