5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tiyatro festivali eksik başlıyor

Trabzon'da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce geleneksel olarak düzenlenen '10. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin bu yıl 2-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Festival Birim Sorumlusu Sükun Işıtan ile birlikte festivalle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürü Fatih Dokgöz, , 'Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması' adıyla başlayan festivalin bu yıl 10.’sunun yapılacağını hatırlattı. Geçtiğimiz 9 festivale bugüne kadar 21 ülkeden 62 tiyatro topluluğunun katıldığını kaydeden Dokgöz, bu sürede toplam 131 oyunun sahnelendiğini belirtti. Bu yıl düzenlenecek festivale, 14 ülkeden 16 topluluğun katılacağını ifade eden Dokgöz, “Festivale, Romanya ve Moldova'dan 2'şer grup olmak üzere Fransa, Rusya, Türkiye, KKTC, Gürcistan, Polonya, İsrail, Bulgaristan, Kazakistan, İspanya, Kanada ve Almanya'dan tiyatro toplulukları katılacak. Bu ülkelerden Kazakistan, Polonya ve KKTC festivale ilk kez katılacak. Kanada ekibi ise festivalde oyun sahnelemeyecek sadece atölye çalışması gerçekleştirecek” dedi.


Festivale daha önce katılan Azerbaycan ve Ermenistan'ın bu yıl festivale neden katılmadığı ile ilgili soru üzerine konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Festival Birim Sorumlusu Sükun Işıtan, festivalde her yıl daha önce katılmayan ülkeleri ön plana çıkardıklarını kaydederek “Her yıl festival bittikten sonra bir sonraki yılın hazırlıklarına başlıyoruz. Yüzlerce davet gönderiyoruz ve bu davetlere karşılık yüzlerce cevap alıyoruz. Bir yıllık çalışma sonucunda en iyi oyunları seçmeye çalışıyoruz. Bu yıl bu oyunlara karar verdik. Ülke tercihlerinde başka bir nedenimiz yok'' açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?