3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Tiyatro oyununda kriz

Trabzon'da düzenlenen festivale katılan Rumen tiyatrocular 'Bakhalar' adlı oyunu çıplak sahnelemek isteyince kriz çıktı. 

Bu yıl yedincisi düzenlenen "Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Festivali"nin konuk ekiplerinden Romanya'nın Tony Bulandra Tiyatrosu'nun oyuncuları, 'Bakhalar' adlı oyunu çıplak sahnelemek isteyince kriz yaşandı. Tiyatro Müdürü Liviu Cheloıu, sanatçıların oyunu orijinalindeki gibi çıplak olarak sahnelemeleri konusunda ısrar etti.

Herkesin çıplaklık anlayışı farklı

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Kadri Özcan'ın çabaları sonucunda Cheloıu ve sanatçılar elbiseli oynamaları konusunda ikna edildi. Oyun başlamadan önce de izleyicilere, sanatçıların oyunu aslında çıplak olarak sahnelediği açıklaması yapıldı. 

Yönetmen Trabzon'a gelmedi. Oyunun yönetmeniyle konuştuğunu ve oyunu çıplak olarak sahnelemelerinin uygun olmayacağını ifade ettiğini söyleyen Özcan, "Maniuttu, anlayışla karşılayarak anlatmak istediğini çıplaklık olmadan anlatabileceğini söyledi. 

Yönetmen Trabzon'a gelmeyince, tiyatro müdürleri başta zorluk çıkardı. Fakat durumu anlatınca ikna oldu. Hatta oyun bittikten sonra bizden özür dilediler" dedi. 

Euripides'in "Bakhalar" adlı oyunu Dionysos'un tanrısallığını kabul etmeyen Theabai Kralı Pentheus'un öyküsünü anlatıyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 09:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?