5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tiyatro sanatçısı sahnede öldü

ÖLÜM SAHNEDE YAKALADI

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sanatçısı Halil Ayan, dün akşam sergiledikleri bir tiyatro oyunu sırasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde dün akşam oynadıkları ''İstibdat Kumpanyası'' adlı oyunun 15. dakikasında Devlet Tiyatrosu sanatçısı Halil Ayan (43) fenalaştı. Bir anda yere düşen Ayan'a ilk müdahaleyi tiyatrocu arkadaşları yaparken, daha sonra ambulansla Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edilen Halil Ayan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ayan'ın ileri derecede zatürreye bağlı solunum yetmezliğinden öldüğü belirtilirken, belirtilerin aynı zamanda domuz gribine de benzemesi nedeniyle tahlil yapıldığı ve kesin ölüm nedeninin önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Dokgöz, Halil Ayan'ın yaklaşık 20 yıllık tiyatrocu olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda görev yapıyordu. Herkes tarafından çok sevilen bir sanatçı ve ağabeyimizdi. Seyircilerin gözü önünde hayatını kaybetti. En çok sevdiği yerde, sahnede öldü. Türkiye'de bugüne kadar sahnede ölen tek sanatçı oldu'' dedi.

Öte yandan Halil Ayan için yarın Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde bir tören düzenleneceği belirtilirken, törenin ardından Bostancı Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden 1991 yılında mezun olan ve aynı yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda göreve başlayan Halil Ayan, 2000-2003 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatroları, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Tevfik Gelenbe Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu, Ali-Ayşegül Atik Çocuk Tiyatrosu gibi tiyatrolarda oynadıktan sonra 2003 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'na geçici görevle gelmişti. Ayan, 6 yıldır Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda görev yapıyordu.

ÖLÜM SAHNEDE YAKALADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 14:21:00
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 14:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?