5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tiyatrocuya son görev

SAHNEDE ÖLEN TİYATROCU İÇİN TÖREN

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Haluk Ongan Sahnesi'nde önceki akşam ''İstibdat Kumpanyası'' adlı oyunda fenalaşarak hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Halil Ayan için tören düzenlendi.

Ayan'ın cenazesi sabahleyin Türk bayrağına sarılı şekilde tören için evinden Haluk Ongan Sahnesi'ne getirildi. Törene Sivas'tan gelen annesi Hemengül Ayan, eşi Tuğba Ayan'ın yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, sanatçı arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Halil Ayan için saygı duruşunda bulunuldu. Annesi Hemengül Ayan ile eşi Tuğba Ayan tören sırasında zaman zaman fenalık geçirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin sanatçılar için en kutsal öğenin sahnede veda etmek olduğunu hatırlatarak "Bizim için kutsal olan, sahnede bizlere veda etmesi. Tiyatroya adadığı onurlu yaşamı boyunca üretmiş olduğu birçok başarılı karakterin ve rolün yanı sıra kişiliği ve dürüstlüğü ile inandığı doğruları sonuna kadar savunabilen önder bir kişiydi" dedi.

Konuşması sırasında duygulanan Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise şöyle konuştu: "İnsanlar, yaşamlarında yaptıkları işi sevdikleri takdirde en büyük arzuları, sevdiği işi yaparken hayatlarının noktalanmasını istiyor. Kendileri de çok sevdiği sanatını icra ederken ebediyete intikal etti. Bu onun işini ne kadar sevdiğinin de çok güzel bir ifadesidir. Ümit ediyoruz ki Türk tiyatrosu ve Trabzon kendisini hiç unutmayacaktır.''

Ayan'ın 18 yıllık oyuncu arkadaşı Bahadır Berk ise gözyaşı dökerek yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''İlk defa buraya çıkmaktan çok mutsuzum. 18 yıl önce beraber başlamıştık bu yola. Sevgi dolu bir kalbi vardı. Ailesine çok bağlıydı ve tiyatroyu çok severdi.''

Yapılan konuşmaların ardından tiyatrocu arkadaşları Ayan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi üzerine karanfil bırakarak cenazesini selamladı. Eşinin tabutunu öpen ve üzerine karanfil bırakan Tuğba Ayan'ın ''Halilim nereye gittin'' feryatları törene katılanları duygulandırdı.

Halil Ayan, İskenderpaşa Camii'nde öğle namazını müteakıben kılınan cenaze namazından sonra Bostancı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SAHNEDE ÖLEN TİYATROCU İÇİN TÖREN
SAHNEDE ÖLEN TİYATROCU İÇİN TÖREN
SAHNEDE ÖLEN TİYATROCU İÇİN TÖREN
SAHNEDE ÖLEN TİYATROCU İÇİN TÖREN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 13:21:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 18:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?