5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

TMO, stoktaki fındığı ne yapacak?

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, TMO'daki fındıkların piyasaya satılmasıyla ilgili ciddi bir baskı söz konusu olduğunu ifade ederek “Mümkün mertebe depolardaki fındıkları tutup, fındık sezonu bittikten sonra değerlendirmeye çalışacağız" dedi.

İhracatçı ve fındık üreticileri tarafından merak edilen TMO depolarında bulunan fındıkların durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumur "Bakanlığımız zaten açıklama yaptı satmayacağız, elimizde tutacağız. TMO'daki fındıkların piyasaya satılmasıyla ilgili ciddi bir baskı söz konusu. Mümkün mertebe depolardaki fındıkları tutup, fındık sezonu bittikten sonra değerlendirmeye çalışacağız. Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki fındıkta bizim servetimiz, bu hepimizindir. Bugün hem ihracatçıyı düşünmek zorundayız, hem de üreticiyi düşünmek zorundayız. Eğer bugün ihracatçı fındık bulup ihraç edemiyorsa bu da ülkenin bir sorunudur” dedi

Şu anda fındık fiyatının 4 lira 30 kuruşla, 4 lira 80 kuruş arasında satıldığını kaydeden Cumur “Giresun'da fındık 4 lira 70 kuruş, Trabzon'daysa 4 lira 30 kuruştan satılıyor. Bana göre çok iyi bir rakam. Ocak ayı içersinde üretici 1 lira 10 kuruş destekleme alacak. Baktığınız zaman fındık 5 lira 50 kuruş üreticiye kilo başında kazandıracak” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 14:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?