4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO), TOBB Daire Başkanı Mehmet Karabay ile bölgede faaliyet gösteren 24 ticaret ve sanayi odasının başkanlarının katılımı ile yapıldı.

TTSO Başkanı Şadan Eren, toplantının ardından yaptığı açıklamada, TOBB tarafından 14 Şubat'ta Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek, 'Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası'nda, bölgenin sorunlarıyla ilgili konuşmayı yapması için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yamak'ı sözcü olarak tayin ettiklerini söyledi. Toplantıda, her oda başkanının bölgenin sorunlarıyla ilgili görüş ve çözüm önerisi sunduğunu ifade eden Eren, bölgenin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve istihdam sorunu geldiğine dikkat çekti.

Eren, bölgenin sorunlarını şu şekilde şöyle sıraladı: ''Karadeniz, demiryolu ve karayolu ile GAP'a bağlanmalıdır. Yeniay-Çamburnu Tersane Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir. Bölge için önemli bir sektör olan denizyolu taşımacılığının geliştirilmesi ve teşvik edilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca Karadeniz Sahil Yolu inşaatının da bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Güney Çevre Yolu Projesi en kısa zamanda hayata geçirilmelidir. Mevcut sanayi kuruluşları desteklenmeli ve yeni ürün işletmelerinin kurulması teşvik edilmelidir. Bölge tarımsal teşvik kapsamına alınarak, fındık ve çay konseyleri oluşturulmalıdır. Karadeniz Ekonomik İşbirliği'ne işlerlik kazandırılmalıdır. Hayvancılık teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Balıkçılık ve deniz taşımacılığının yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Dağ ve yayla turizmine gereken önem verilmeli ve bölgesel kalkınma ajansları hayata geçirilmelidir. Yöre için önemli bir turizm hareketini başlatacak Çakırgöl Projesi'ne hız verilmelidir."

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 21:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?